Nova vest
Borilački sportovi

Subota, 23.10.2021.

22:45

Opomena Srbiji – bokseri sa tzv. Kosova moraju da učestvuju na SP

Tokom dana je stigla informacija da je Srbija, kao domaćin Svetskog prvenstva u boksu, rešila da zabrani dolazak kosovskim takmičarima, ali to neće biti slučaj.

Izvor: SS

Autor: SS

Opomena Srbiji – bokseri sa tzv. Kosova moraju da učestvuju na SP
Foto: BSS

U subotu uveče oglasila se Svetska bokserska asocijacija (AIBA) koja je naglasila da se očekuje nastup boksera sa tzv. Kosova na planetarnom šampionatu.

"Kosovska bokserska federacija je član AIBA od novembra 2014. godine i očekujemo da ona učestvuje na Svetskom bokserskom prvenstvu za muškarce. AIBA očekuje da će Kosovska bokserska federacija biti tretirana kao i sve druge delegacije koje su AIBA članovi", stoji u saopštenju.

"AIBA želi da svaki bokser bude dobrodošao, jer svet boksa nema granica. Verujemo da svi sportisti moraju da imaju fer šansu da se takmiče i demonstriraju najbolje kvalitete u ringu. Sport bi trebalo da ujedinjuje ljude i da bude oslobođen nacionalizma i politike".

"ABA je u kontaktu sa domaćinom Svetskog prvenstva i Bokserskim savezom Srbije, u nadi da rešimo ovu situaciju", navodi se u saopštenju AIDA.

Svetsko prvenstvo u amaterskom boksu održaće se u beogradskoj Areni i počinje u nedelju, 24. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve