Nova vest
Borilački sportovi

Ponedeljak, 27.09.2021.

11:45

Džošua vs Usik, drugi deo: "Vidimo se uskoro" VIDEO

Aleksandar Usik možda jeste oduzeo Entoniju Džošui titule šampiona sveta u četiri verzije (IBF, IBO, WBA, WBO), ali tu nije kraj.

Izvor:

Autor:

Džošua vs Usik, drugi deo:
Foto: Profimedia

U ugovoru, koji je potpisan pre meča, stoji klauzula prema kojoj je organizovanje revanša obavezno u slučaju poraza Džošue.

Stoga je Usik neposredno posle borbe vratio osvojene pojaseve Džošui, koji mu je dobacio: "Vidimo se uskoro".

"Ne znam ništa o revanšu, ali pretpostavljam da će biti održan u februaru ili martu. Ja mislim da bi najisplativije bilo da se ponovo sve organizuje u Velikoj Britaniji, ali sam svestan da će Usikovi zastupnici želeti da borba bude upriličena u Ukrajini. Međutim, to je malo izgledno – Ukrajina u februaru nije dobra lokacija za takav meč. U svakom slučaju, sarađivaćemo kako bismo maksimizovali profit“, izjavio je Džošua.

Podsetimo, Usik je pobedom nad Britancem postao prvi bokser od Ivandera Holifilda koji je bio neprikosnoveni šampion sveta u kruzer kategoriji, a potom postao i svetski prvak u teškoj kategoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve