Nova vest
Borilački sportovi

Četvrtak, 20.05.2021.

11:15

Džošua isprozivao Fjurija: Ti si prevarant, izneverio si boks!

Entoni Džošua nazvao je zemljaka Tajsona Fjurija "prevarantom" u žestokom skobu na društvenim mrežama.

Izvor: B92

Autor:B92

Džošua isprozivao Fjurija: Ti si prevarant, izneverio si boks!
Foto: Profimedia

Povod je vest da bi njihov najavljeni duel u avgustu u Saudijskoj Arabiji, za "neprikosnovenog" šampiona sveta u teškoj kategoriji, mogao da bude otkazan zbog presude američkog suda da Fjuri mora da boksuje sa Dontejom Vajlderom 15. septembra.

"Izneverio si boks. Lagao si navijačima i izneverio ih. Iskoristio si moje ime za uticaj, a ne za borbu", napisao je Džošua na Tviteru.

Fjuri je u odgovoru izazvao Džošuu na borbu bez rukavica (takozvani bare-knuckle boks).

Timovi koji stoje iza britanskih teškaša su dugo u pregovorima o borbi koja se najavljivala kao jedna od najvećih u poslednjih nekoliko decenija.

Džošuin promoter Edi Hern je tvrdio da je borba dogovorena, a u nedelju je Fjuri na instagramu poručio da je na programu 14. avgusta u Saudijskoj Arabiji.

Samo 24 sata kasnije, Vajlderov tim, koji je uvek tvrdio da imaju ugovor sa Fjurijem za treću borbu, otrkio je da je sud presudio u njihovu korist.

Tridesetdvogodišnji Fjuri je osvojio WBC pojas svetskog šampiona pobedivši Vajldera u revanšu u februaru prošle godine, nakon što je prva borba završena remijem.

Fjuri je u utorak tvrdio da je 35-godišnji Amerikanac tražio 20 miliona dolara da odustane od borbe i omogući meč sa Džošuom.

U međuvremenu, Hern je izjavio da je situacija van kontrole i dao Fjurijevom timu rok do kraja nedelje da reši situaciju sa Vajlderom.

"Ako je bila u toku arbitraža, zašto smo objavili svetu da se borimo?! Ugovor je potpisan", poslao je Džošua poruku Fjuriju na Tviteru.

Takođe, odbio je Fjurijevu "ponudu" da se ove nedelje bore golom šakama dok jedan čovek ne odustane, za 20 miliona funti svakom borcu.

"Zviznuću te po tvojoj ćelavoj glavi i nećeš uraditi ništa"
, napisao je 31-godišnji Džošua.

Fjuri je napisao Džošui da je "bottlejob", što je naziv za osobu koja konstantno odustaje u poslednjoj sekundi bez konkretnog izgovora, te dodao: "Prvo ću razbiti Vajldera, a onda i tebe".

Hern je priznao da razmatra alternativne planove, poput borbe Džošue sa Ukrajincem Aleksandrom Usikom, koji je izazivač za WBO pojas.

Džošua je vlasnik WBO, WBA i IBF pojaseva, što znači da bi pobednik borbe sa Fjurijem postao vlasnik sva četiri pojasa u teškoj kategoriji.

Poslednji "neprikosnoveni" šampion sveta u teškoj kategoriji bio je njihov zemljak Lenoks Luis, koji je objedinio sva četiri pojasa pobedom nad Evanderom Holifildom 13. novembra 1999. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve