Otkazan svetski bokserski kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre

Svetski kvalifikacioni bokserski turnir za Olimpijske igre u Tokiju otkazan je, a Evropski turnir pomeren je sa aprila na jun.

SNIzvor: B92, Beta
Podeli
EPA/LOLA LEVAN
EPA/LOLA LEVAN

MOK je naveo da su planovi promenjeni zbog "trenutnih izazova u vezi sa ograničenim putovanjima u mnogim zemljama zbog pandemije koronavirusa".

Svetski kvalifikacioni turnir trebalo je da se održi u Parizu u junu, a bokseri je tada trebalo da se bore za 53 mesta na olimpijskom turniru.

Ta mesta će sada biti dodeljena podjednako na kontinentima prema svetskim rang-listama na osnovu rezultata od 2017. godine, naveo je MOK.

Učešća iz Afrike i regiona Azije i Okeanije će biti određena prema renkingu, dok će se boskeri iz Evrope i sa američkog kontinenta takmičiti u kvalifikacijama.

Američki turnir održaće se od 10. do 16. maja u Buenos Ajresu, a evropski turnir predviđen je za jun, a još nije određeno gde će se održati.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje počinju 23. jula, na muškom turniru bokseri će se takmičiti u osam težinskih kategorija, dok će se žene takmičiti u pet kategorija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.