Nova vest
Borilački sportovi

Subota, 26.12.2020.

12:15

"Večiti" derbi Zvezda – Partizan na startu sezone

Nova sezona Superlige Srbije u boksu već na startu donosi spektakl - večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana.

Izvor: B92

Autor:B92

Nakon višegodišnje pauze na velikoj boks sceni dva kultna kluba vraćaju se u velikom stilu, međusobnim sudarom 28. decembra u hali Sportskog društva Crvena zvezda.

Maksimalnu borbu garantuju akteri susreta večitih rivala koji se već danima žestokim tempom spremaju za bitku koja sledi.

Ove nedelje tempiramo formu za meč koji nam sledi sa Partizanom. Treniramo žestoko i obećavamo da ćemo pružiti veliki otpor, idemo na pobedu. Svima nama, kako meni tako i mojim kolegama iz kluba čast je što branimo boje Crvene zvezde I verujemo da u ovoj sezoni možemo mnogo, za početak cilj je plej of, a posle videćemo kako se sve bude odvijalo, zašto ne želeti i pobednički trofej, sve je moguće, boks je ovo”, istakao je Nenad Jovanović as BK Crvena zvezda.

Večitom derbiju sa velikom dozom opreza pristupaju asovi izvcrno-belog tabora.

Prvo kolo nam je donelo derbi sa večitim rivalom i mogu da kažem da ćemo pokušati da izvučemo pobedu. Neće biti lako jer nećemo biti na domaćem terenu, a protivik ozbiljan, kvalitetan tim i za respekt, mi ćemo se boriti svim snagama pa šta Bog da. Nakon toga idemo korak po korak, cilj je plasman u plej of Superlige", istakao je Igor Rogić, bokser Partizana.

Klupsko takmičenje 2020/21. startovalo je u Nišu mečom Grupe B između domaćina BK Naišus i BK Sombor. Prvu pobedu u novoj ligaškoj sezoni izvojevao je gostujući tim rezultatom 14:8.

Odlukom Bokserskog saveza Srbije Superligu čine samo domaći takmičari, dok stranci mogu učestvovati samo ukoliko imaju prebivalište u Srbiji duže od godinu dana. Takođe ono što je novitet je da svaka ekipa mora imati dva juniora (dve juniorske borbe), čime se podstiče razvoj srpskih nada.

U svakom meču boksuje se u devet težinskih kategorija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve