Pakjao i Kroford u Kataru 2021. godine?

Promoter Bob Arum pregovara sa zvaničnicima u Kataru o organizaciji bokserskog meča između Menija Pakjaa i Terensa Kroforda u toj zalivskoj zemlji 2021. godine.

SSIzvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Ethan Miller/Getty Images
Photo by Ethan Miller/Getty Images

Pakjao i Kroford je trebalo da boksuju za vikend za šampionsku titulu u velter kategoriji, ali je meč odložen zbog pandemije korona virusa.

"Imali smo dogovor. Oni su veoma dobri ljudi, važni ljudi iz vlasti, a onda je ministar zdravlja rekao da ne dozvoljava prisustvo navijača", rekao je Arum za Asošiejted pres.

Zabrana prisustva navijača je gubitak od nekoliko miliona dolara.

Umesto sa Pakjaom, neporaženi šampion WBO verzije u velter kategoriji, u subotu će u Las Vegasu boksovati protiv Kela Bruka, bivšeg IBF šampiona.

"Ako Terens bude uspešan u toj borbi, onda ću ponovo otići kod njih, verujem da bi do marta ili aprila mogla da bude jasnija situacija oko vakcine i svega drugog i da tada možemo da zakažemo borbu. Oni su to želeli... Bili smo sa predstavnicima najvišeg nivoa Vlade. Tako da sam optimista, ako Terens pobedi, onda možemo da organizujemo meč, a ako Kel Bruk pobedi, možda ću organizovati Kela Bruka sa Menijem", naveo je Arum.

Među katarskim zvaničnicima sa kojima je Arum razgovarao, bio je i šef Organizacionog odbora Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. godine Hasan Al-Tavadi.

"On je veliki ljubitelj borbi. Zaista je oduševljen", dodao je Arum.

Prošlog decembra je u Saudijskoj Arabiji organizovan meč Entonija Džošue i Endija Ruisa, zbog čega su protestovale organizacije za zaštitu ljudskih prava, pošto smatraju da se u kraljevini krše osnovna prava. Takođe, protestuje se i zbog uslova u kojima rade radnici u na izgradnji objekata za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

"Da li u određenim zemljama na Bliskom istoku postoji represija? Da, verovatno postoji. Ali, dolazeći i organizujući veliki međunarodni događaj, mi počinjemo da ublažavamo tu represiju. Zaista verujem da postepeno menjamo kulturu", naveo je Arum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.