"Neće biti borbe – previše je politike, ega i novca"

Bivši šampion sveta u teškoj kategoriji Dejvid Hej ne očekuje skoro duel između Entonija Džošue i Tajsona Fjurija sledeće godine.

Izvor: B92
Podeli
Photo by Richard Heathcote and Al Bello/Getty Images
Photo by Richard Heathcote and Al Bello/Getty Images

Početkom ovog meseca Fjurijev američki promoter Bob Arum je potvrdio da neće biti trećeg okršaja sa Diontejom Vajlderom što je otvorilo mogućnost da borbu dva Britanca kojom bi pobednik objedinio svih pet pojaseva.

Fjuri je vlasnik WBC, dok su u Džošuinom vlasništvu WBO, WBA, IBF i IBO pojasevi.

"Ne, ne verujem da će se to dogoditi pre 2022. Ne očekujem tu borbu sledeće godine. Ne znam zašto. Ako se nema borbe Vajlder – Fjuri, kako do đavola da očekujemo duel Ej Džeja i Fjurija? Ne znam zašto očekujemo da se dogode te nemoguće borbe. Na papiru, da, obojica su spremna za borbu, ali mislim da je uključeno previše politike. Previše ega. Previše je novca u igri. Mislim da su obojici potrebne dve, tri borbe pre nego što se suoče 2022", kaže Hej.

Pre te borbe obojica bi prvo trebalo da odbrane svoje titule – Džošua 12. decembra protiv obaveznog IBF izazivača Bugarina Kurbata Puleva, a Fjuri nekoliko nedelja ranije protiv još nepotvrđenog protivnika.

Photo by James Chance/Getty Images
Photo by James Chance/Getty Images

"Boksovao sam suviše dugo da znam da ako nešto zvuči mnogo dobro da bude istinito, i jeste. A osećam kao da je previše dobro da bi bilo istinito da su na borbu od međusobnog duela. Ne očekujem to", dodao je Britanac.

Hej je, takođe, pozdravio egzibicionu borbu između živih legendi boksa Majka Tajsona i Roja Džonsa sledećeg meseca.

"Bezbednije je za njih dvojicu da treniraju i brinu o sebi nego da to ne rade. Verovatno izgubiš više moždanih ćelija ako piješ svako veče nego u bokserskom meču", istakao je Hej.