Nova vest
Borilački sportovi

Subota, 19.09.2020.

09:17

Marko Nikolić odbranio titulu WBC šampiona Mediterana

Srpski bokser Marko Nikolić odbranio šampionski pojas prvaka Mediterana u najprestižnijoj, WBC verziji, do 79 kilograma.

Izvor: MS

Autor: MS

Marko Nikolić odbranio titulu WBC šampiona Mediterana
Foto: BSS

U domu kulture u Obrenovcu, Nikolić je pobedio Francuza Patrika Bou jednoglasnom odlukom sudija.

Meč je održan bez prisustva publike usled mera sprečavanja i zaštite od koronavirusa na celokupnoj teritoriji Srbije.

Najbolji bokser Srbije, 31- godišnji Nikolić došao jke do 26. trijumfa na profi sceni, gde još nije poražen.

"Odbranio sam titulu u srpskom stilu, svoje čuvam I branim, tuđe ne želim I nemam. Mi nikada i nismo bili osvajači, od postanka do dana današnjeg mi smo uvek isključivo branili naše. Izgarao sam radeći, trenurajući, misleći kada će doći do ovog trenutka usled otkaza i pomeranja meča zbog COVID situacije, kako ću izdržati sav taj pritisak, da li će moje telo sve to izdržat Konačno, bajka o vatrogascu I policajcu je završena, ugasio sam taj požar u rukama Francuza, a naša saga koja je trajala od januara sve do sada, dobila je epilog u vidu moje pobede, odbrane ne samo titule već i časti, sportske, srpske. Krenuli smo silovito od samog starta, nismo štedeli jedan drugog ni malo. Tempo je bio sve jači, a ja sam vrebao priliku za nokaut. Odlično sam se kretao, Francuz takođe koji se pokazao kao izuzetno nezgodan rival. Kako su runde odmicale, imao sam osećaj da tek dobijam na ubrzanju i snazi, što mi je i pomoglo da meč završim onako kao sam želeo. Taktika je bila da vežem što više razornih udaraca, da ga iscrpim i slomim njegov otpor. Smatram da sam mnogo uradio na pripremama koje su se zbog korone i čitave situacije oko toga odužile na skoro celu godinu. Najvažnije je bilo da dobijem na snazi i da imam kondiciju i izdržim sve napore jedne ovako zahtevne i iscrpljujuće borbe" , u jednom dahu govorio je nakon meča Nikolić.

Iz bataljona SAJ-a Republike Srpske Marko je dobio beretku sa kojom je izašao na meč sa Francuzom.

"Velika čast, beretka je lično rađena za mene i dostavljena mi uoči mog ulaska u ring", ponosno kaže Nikolić.

Meč je održan bez prisustva publike usled mera sprečavanja i zaštite od koronavirusa na celokupnoj teritoriji Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve