Nova vest
Borilački sportovi

Utorak, 12.05.2020.

10:30

"Zver" se vratila VIDEO

"Vratio sam se", poručio je svetu "Čelični Majk".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedan od najboljih boksera svih vremena Majk Tajson sve je bliži povratku u ring.

Iako ima već 53 godine, Tajson je oduševio ljubitelje borilačkih veština impresivnom brzinom i snagom udaranja na treninzima.

Tajson se ne vraća profesionalnom boksu, već je dogovorio humanitarni meč u četiri runde, ali ga je to motivisalo da dostigne impresivnu formu.

S obzirom na ono što smo mogli da vidimo prethodnih nedelja, mnogi se slažu da bi i u ovim godinama Tajson bio izuzetno konkurentan najboljim bokserima današnjice.

To je motivisalo i brojne promotore, pa mu je predsednik "Bare Knuckle Fighting Championship" Dejvid Feldman ponudio 20.000.000 dolara i da sam bira svog protivnika.

Kao mogući protivnici pominju se novozelandska ragbi zvezda Soni Bil Vilijams kao i otac britanskog šampiona Tajsona Fjurija, Džon Fjuri, koji je čak poručio kako je spreman da pogine u ringu.

Međutim, najveći interes izazvala je najava okršaja starih suparnika, 53-godišnjeg Tajsona i njegovog četiri godine starijeg "večitog" rivala Ivandera Holifilda.

Svi još pamte njihovu borbu iz 1997. kada je Tajson u drugoj rundi odgrizao Holifildu deo uha pa je meč morao da bude prekinut.

Bio je to drugi okršaj dvojice velikih šampiona, sedam meseci nakon što je Holifild tehničkim nokautom u 11. rundi preuzeo Tajsonov šampionski pojas.

Tajson je u karijeri ostvario 50 pobeda, od čega 44 nokautom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve