Nova vest
Borilački sportovi

Ponedeljak, 04.05.2020.

08:55

Promoter veruje da bi Fjuri pobedio Alija i da bi Džejms davao 60 poena po meču

Promoter Bob Arum veruje da legendarni Muhamad Ali ne bi imao lak zadatak protiv Tajsona Fjurija.

Izvor: LN

Autor: LN

Promoter veruje da bi Fjuri pobedio Alija i da bi Džejms davao 60 poena po meču
Photo by Bradley Kanaris/Getty Images

Arum, koji je dovo Alija na Hajberi 1966. za meč sa Henrijem Kuperom, sada promoviše Fjurija u Sjedinjenim Američkim Državama.

On pred sobom trenutno ima jedno pitanje.

"Gledam Alija, gledam Formana kada je osvojio titulu sa 45 godina, gledam Fjurija. Kako bi Ali prošao sa Fjurijem? To je pitanje sa kojim se borim", rekao je Arum za "Skaj" i nastavio:

"Ali je bio fenomenalan pre pauze od tri i po godine. Niko nije mogao da ga pipne, bio je tako brz. Imao je 192cm i ljudi protiv kojih se borio imali su isto. Kako bi on prošao protiv nekog od skoro 210cm sa odličnim radom nogu?".


On je Fjurija i Alija uporedio sa košarkom.

"Odrastao sam uz košarku u Njujorku kada su centri imali jedva 198cm, a bekovi 178cm. Sada je Lebron Džejms brz koliko i svaki bek, ali on ima 208cm. Zamislite da Lebron igra protiv bekova moje ere. To bi bilo smešno, davao bi 60 poena svaku utakmicu", ističe 88-godišnjak, pa se vraća na boks:

"Ne mogu da zamislim da se Ali bori protiv nekog toliko visokog kao što je Fjuri. Imali smo visoke momke u naše vreme ali oni su bili spori, tromi. Šalili smo se na njihov račun, a sada se sve menja. Pogledajte Fjurija, Entonija Džošuu, Deontea Vajlderea. Oni su ogromni. Možda bi Ali u ovoj eri imao 10-15 centimetara više zbog ishrane. Sve se promenilo",
zaključio je Arum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve