Nova vest
Borilački sportovi

Petak, 03.04.2020.

19:42

Odložen boks meč Džošue i Puleva

Meč za titulu svetskog šampiona teške kategorije između britanskog boksera Entonija Džošue i Kubrata Puleva iz Bugarske odložen je zbog pandemije korona virusa.

Izvor: PT

Autor: PT

Odložen boks meč Džošue i Puleva
(Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Borba je trebalo da se održi 20. juna na stadionu fudbalskog kluba Totenhem u Londonu, kada je Džošua prvi put trebalo da brani svoje šampionske pojaseve u verzijama IBF, WBA i WBO.

On ih je osvojio pobedom protiv Endija Ruiza u decembru u Saudijskoj Arabiji.

Iz Džošuinog tima saopšteno je da se radi na određivanju novog termina.

Pulev je obavezni izazivač za pojas u IBF verziji. Trebalo je da boksuje protiv Džošue u oktobru 2017. godine u Kardifu, ali se povukao manje od dve nedelje pre borbe zbog povrede ramena.

Promoter Edi Hern nedavno je rekao da bi Džošua i Pulev mogli da boksuju u julu, pošto je neizvesno kada će Totenhem igrati na svom stadionu preostale utakmice u Premijer ligi.

Saopštenje o odlaganju borbe objavljeno je nedugo pošto je Premijer liga saopštila da se takmičenje neće nastaviti 30. aprila, već da je prekinuto do daljeg zbog pandemije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve