Nova vest
Borilački sportovi

Utorak, 24.03.2020.

09:00

"Nismo imali maske, ma ništa – žrtvovali smo zdravlje zbog Hrvatske"

Prvi trener hrvatskog Bokserskog kluba Gladijator Tomo Kadić kritikovao je Savez jer ih je potpuno nespremne poslao na olimpijske kvalifikacije.

Izvor: PT

Autor: PT

Foto: Facebook/Printscreen

Jedan član reprezentacije testiran je pozitivan na virus Covid-19 i panika se ubrzo proširila među svim članovima, prijateljima, ali i rodbinom zaraženog člana.

Kadić se nalazi u samoizolaciji, trenutno nema simptome, ali je svestan da postoji velika verovatnoća da je zaražen.

"Danas sam iščekivao rezultate testiranja na koronu jednog našeg kolege iz reprezentacije. Javili su mu da je pozitivan. Samim tim sam verovatno i ja, kao moguće i ostali kolege iz reprezentacije. To nije baš lagan osećaj. Nemam straha to reći jer želim sve postaći da shvate da je situacija ozbiljna", rekao je trener Tonija Filipija.

Poručio je kako Bokserski savez Hrvatske nije stao iza njih, niti im je osigurao nikakve sigurnosne mere. Niti na polasku u London, niti na povratku.

"Hrvatski bokserski savez nije stao iza nas. Oni vole da se samo slikaju kad se vratimo s medaljama. Razočaran sam. Nisam dobio ni poruku kad sam sleteo, a ni do dan danas. Tomo, kako ste? Da li vam treba nešto? Otišli smo u London bez ičeg, nismo imali ni maske, ništa. Nisu nam osigurali ni prevoz do kuće da ne zarazimo druge ljude. Sedam sati im je trebalo da odgovore na taj mejl i kažu da nema ništa od toga. Žrtvovali smo zdravlje zbog Hrvatske i sporta, a oni nisu mogli poslati jedno vozilo po nas", razočarano je komentarisao Kadić na "Facebooku".

Na kraju je zaključio da je morao da napiše jer je razočaran.

"Ovo nije šala i moramo pristupiti ozbiljno. Ne bojim se za sebe. Danas nemam temperaturu, nadam se da neću niti sutra. Ako sam pozitivan na koronu, izboriću se za sebe. Hvala svima na porukama. Morao sam to reći jer sam razočaran, ali sam i ponosan nakon što sam vidio ovakvu zajedništvost nakon potresa. Morate verovati jedni u druge", istaknuo je Kadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve