Nikolić brani mediteranski pojas na Vidovdan

Srpski bokser Marko Nikolić titulu šampiona Mediterana WBC braniće na Vidovdan.

Izvor: B92
Podeli
Foto: BSS
Foto: BSS

Ovaj 30-godišnji srpski bokser ima skor od 25 pobeda, od čega 11 nokautom, bez ijednog poraza.

Iako je poslednja tri meseca proveo radeći u ringu više i jače nego ikada u dosadašnjoj karijeri, morao je kao i mahom svi sportisti planete da napravi prinudnu pauzu zbog pandemije.

"Da, na žalost meč za koji sam se spremao od početka januara i koji je bio zakazan za 20. mart u Obrenovcu gde sam trebao da branim šampionski pojas otkazan je zbog svima nama znanih razloga. Poslednji dani su bili jako iscrpljujući, jer pored izuzetno jakih treninga konstantno sam bio pod tenzijom i utiskom svega što se događa u vezi pandemije korona virusa, svi smo se našli u nedoumici šta je to što nam se dešava. Prvi težak udarac koji sam doživeo je bio taj što sam saznao da ću se boriti u praznoj hali, bez publike, a onda doživiš novu situaciju koja ti izmakne tlo pod nogama, doživiš klasičan nokaut rečenicom „meč je otkazan". Kad se probudiš iz „kome" i razbistriš sliku pred očima shvatiš da to nije najgore. Jednostavno shvatiš važan je život, važni su životi ljudi, a sporta će biti, kao što je bilo i pre, doći će neki novi dan, nova bitka, nova šansa da se pokažeš na tom svom bojnom polju i ništa manjkati neće. Već sama činjenica da je novi tremin za odbranu titule 28. jun, Vidovdan, govori mi da je to tako trebalo da bude, da je to pravo vreme koje čeka na mene i moj boj. "Dan svetlosti" moram da pretvorim u šampionsku svetlost, za moju porodicu, za otadžbinu Srbiju", ističe Nikolić.

Foto: BSS
Foto: BSS

Marka je dugo mimoilazio trenutak kada će sav njegov talenat, hrabrost, istrajnost i umeće izaći na površinu. Iako iza sebe na profi sceni, u svojoj poluteškoj kategoriji (do 79 kg) ima 25 pobeda, u amaterskoj konkurenciji preko 110 trijumfa, titulu šampiona Mediterana WBC, njegov san je da stekne uslov da u što skorije vreme se bori za jednu od evropskih titula.

"Boksom se bavim od svoje 15. godine. Za to vreme postao sam kadetski, juniorski i četiri puta seniorski državni prvak. Pet godina bio sam stalni reprezentativac Srbije, učestvovao na raznim međunarodnim turnirima, svetskim i evropskim prvenstvima i dva puta na kvalifikacionim turnirima za Olimpijske igre, gde mi je korak nedostajao da bude predstavnik, posle više godina, svoje zemlje na Olimpijskim igrama. Da, nekako izmicao mi je taj završni udarac u nekim trenucima zbog nedostatka sreće u nekim zbog okolnosti koje su me kočile i onemogućavale da raširim svoja krila u potpunosti. Svestan sam svega i toga da još nisam rekao sve što imam u ringu, da mogu do velikih pobeda. Ušao sam u jednu zrelu fazu karijere kada je vreme da se realizuje sve ono što do sada nije, neka nova era za mene krene baš od Vidovdana",
zaključio je Nikolić.

Nikolić je otac dva sina, ekonomista i vatrogasac. Svoj posao nikada nije napuštao. Od 2011. pripadnik je Vatrogasne brigade u bataljonu Voždovac.

Marko je poznat i kao veliki humanitarac, nebrojano puta organizovao je humanitarne akcije za pomoć bolesnoj deci.

Foto: BSS
Foto: BSS