Nova vest
Borilački sportovi

Ponedeljak, 24.02.2020.

10:28

"Zakazao sam borbu sa Fjurijem, ali je on odustao"

Bokser Dilijan Vajt misli da može da pobedi Tajsona Fjurija.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Richard Heathcote/Getty Images

Britanac je najavio da će "polomiti" sunarodnika ukoliko prihvati borbu.

Podsetimo, Fjuri je pobedio Diontea Vajldera i time postao šampion teške kategorije.

Fjuri sada čeka da vidi da li će Vajlder iskoristiti pravo na revanš, a spekulacije su se pojavile i o meču sa Entonijem Džošuom. I pored svega toga, Vajt veruje da on zaslužuje da bude sledeći izazivač.

"Slušajte, on bi trebalo sada sa mnom da se bori, bez obzira na to što misli. Ja to zaslužujem. Naporno sam radio da bih došao do te prilike, ali nastavljam da se borim i da rizikujem svoju poziciju. Prvi sam izazivač već dugo vremena, tako da bi trebalo da se bori sa mnom, ni sa kim drugim", izjavio je Vajt, koji je već obezbedio borbu za šampionski pojas najkasnije do februara 2021. godine.

On ističe da će se Fjuri boriti protiv njega samo ako bude morao.

"Već smo pokušali da organizujemo borbu sa Fjurijem za 'dijamantski' pojas kada je Vajlder bio šampion. 'Dijamantski' pojas WBC je prestižniji od običnog WBC pojasa šampiona sveta. Fjuri je to zatražio, WBC nam je dao pojas, ali je on onda odbio borbu"
, otkrio je Vajt.

Vajt kaže da ima ono što je potrebno za pobedu nad "Kraljem cigana".

"Svi pričaju da je on sad dobio Vajldera. To mu ništa ne znači. Ovo je boks i tu sve zavisi od taktike. Tajson Fjuri zna da imam ono što je potrebno da ga pobedim", podvukao je Vajt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve