Ukrajinac pobednik "Zlatne rukavice"

Ukrajinski bokser Viktor Vihrist pobednik je 62. "Zlatne rukavice", koja je spektakularnim finalnim borbama završena u subotu Pančevu.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Bokserski savez Srbije
Foto: Bokserski savez Srbije

Vihrist, aktuelni šampion Evrope, u finalu kategorije 91+kg savladao je prošlogodišnjeg pobednika i kapitena reprezentacije Srbije Vladana Babića.

Ukrajina je i najbolji tim sa šestoricom boksera u finalu.

Srpski bokser Dejan Dašić i Moldavac Andrej Vreme proglašeni su za najborbeniji par, a Ukrajinac Viktor Petrov za najboljeg tehničara turnira.

Nagradu za medijski doprinos boksu dobio je urednik sportske rubrike Kurira Goran Anđelković, dok su za promociju boksa nagređeni prvi čovek kompanije "Ašeco" Igor Brnabić i grad Pančevo.

Žiri su činile legende jugoslovenskog boksa: Mirko Puzović, Dragomir Vujković, Ace Rusevski, Milivoj Labudović, Tadija Kačar, Fazlija Šaćirović i Miodrag Perunović

Pokrovitelj prestižnog turnira bio je grad Pančevo, a za trofej se borilo 97 boksera iz 21 države.

"Zlatna rukavica" ove godine bila je posebno važna za boksere sa evropske scene, jer predstavlja najvažniji kontroli turnir za sve boksere sa Starog kontinenta uoči kvalifikacija za Olimpijske igre, koje će biti održane u Londonu, krajem marta 2020.

Foto: BSS
Foto: BSS

Foto: BSS
Foto: BSS

Foto: BSS
Foto: BSS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.