Nova vest
Borilački sportovi

Četvrtak, 21.11.2019.

16:04

Sudije sa bokserskog turnira na OI 2016 neće suditi u Tokiju

Sudije koje su sudile bokserske mečeve na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine neće suditi na predstojećim Igrama u Tokiju.

Izvor: SN

Autor: SN

Sudije sa bokserskog turnira na OI 2016 neće suditi u Tokiju
Photo by Alex Livesey/Getty Images

Nekolicina sudija i zvaničnika poslati su kući sa Igara u Rio de Žaneiru posle brojnih diskutabilnih odluka i žalbi tokom bokserskog turnira.

Kako je preneo BBC, sudije će na bokserskom turniru u Tokiju biti birane iz baze Međunarodne bokserske asocijacije (AIBA). Oni su bili pod posebnom proverom kako bi se utvrdilo da li ispunjavaju kriterijume.

"Glavni cilj Radne grupe Međunarodnog olimpijskog komiteta je da završi posao oko takmičenja, postavljajući boksere na prvo mesto, uz transparentne i verodostojne rezultate i fer plej", rekao je šef Radne grupe za boks Morinari Vatanabe.

Istragom AIBA 2017. godine nije pronađeno uplitanje u rezultate, a ta organizacija preporučila je da se sudije sa olimpijskog turnira u Rio de Žanieru reintegrišu od slučaja do slučaja. Međutim, novi kriterijumi MOK-a presudili da te sudije nisu prihvatljive za Tokio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve