Endi Ruis: Neću u Saudijsku Arabiju! Džošua, dođi opet u Ameriku

Aktuelni svetski šampion teške kategorije Endi Ruis insistira da se borba ne održi u Saudijskoj Arabiji već u Sjedinjenim Američkim Državama.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Al Bello/Getty Images
Photo by Al Bello/Getty Images

Endi Ruis se preko svog "Instagram" profila obratio javnosti insistirajući da se borba "vrati" u Sjedinjene Američke Države.

"Znam da svi govore o mojoj borbi sa Džošuom i imam neke novosti za vas. Naravno, boriću se s Džošuom, ali po svojim uslovima – neću u Saudijsku Arabiju, vratićemo borbu u SAD. I to uskoro", poručio je Ruis.

Čuveni promoter borbi Edi Her rekao je da ova Ruisova tvrdnja nema nikavog značaja pošto su dva borca potpisala ugovor da se njihov meč održi na Bliskom Istoku.

"Javićemo Ruisu vreme i mesto događaja i on će doći jer mu tako ugovor nalaže. I on i Džošua su ugovorom vezani za ovo i mogu da garantujem da njihovi timovi ne razgovaraju o odlaganju borbe, tako da ja ne vidim problem. Kada je potpisivao ugovor bio je presrećan, jer će ga on obezbediti za čitav život. Njegov je izbor da se bori u ringu i svestan je da to može da ga povredi, ali je isto tako svestan i da može ponovo da pobedi Džošuu i odbrani pojas, nemam dilemu da će doći do borbe", rekao je Edi Hern.

Boks meč za šampionski pojas teške kategorije održaće se 7. decembra ove godine u Dirijahu u Saudijskoj Arabiji.