Nova vest
Borilački sportovi

Utorak, 23.07.2019.

19:40

Ruski bokser preminuo posle povreda u ringu

Ruski bokser Maksim Dadašev koji je zbog oštećenja mozga završio u komi, podlegao je povredama i preminuo u 28. godini.

Izvor: SN

Autor: SN

Ruski bokser preminuo posle povreda u ringu
Photo by Sean M. Haffey/Getty Images

Maksim Dadašev je rođen u Sankt Peterburgu i borio se u u lakoj velter kategoriji, a u 11. rundi borbe sa Subrielom Matijasom, trener Maksima Dadaševa, Badi Mekgirt bacio je peškir u ring i borba je bila završena tehničkim nokautom.

Po okončanju borbe, otkriveno je da je Dadašev doživeo oštećenje mozga i momentalno je hospitalizovan, pa je proveo preko dva sata na operacionom stolu kako bi se zaustavilo krvarenje iz desne hemisfere mozga, kao i masivno oticanje mozga.

Lekari su Dadaševa prebacili u indukovanu komu, a sve dok njegova supruga nije iz Rusije doputovala u SAD, u javnosti nije bilo nikakvih informacija o stanju Maksima Dadaševa.

Ruski bokser je primio oko 300 udaraca tokom 11 rundi borbe, a taj poslednji udarac delovalo je da mu je pomerao tlo pod nogama, pa je Maksimov trener, kako se tada činilo, na vreme to prepoznao i reagovao bacanjem peškira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d