Nova vest
Borilački sportovi

Utorak, 04.06.2019.

13:19

"Džošua neće ići na revanš sa Ruizom, mentalno je preslab"

Američki bokser Deonte Vajlder ponovo je osuo paljbu po bivšem šampionu sveta Entoniju Džošui rekavši kako je mentalno previše slab za revanš sa Endijem Ruizom.

Izvor: SN

Autor: SN

Photo by Al Bello/Getty Images

Meksički bokser Endi Ruiz šokirao je planetu savladavši svetskog šampiona Entonija Džošuu nokautom u sedmoj rundi u Medison Skver Gardenu.

Samo nedelju dana pre ovog meča Deonte Vajlder nokautirao je Dominika Brizila razornim desnim krošeom, pa je nakon Džošuinog poraza od Ruiza prokomentarisao borbu, ali i Džošuin "majndset".

"Ovo je veliko razočarenje. Nikada mi se nije sviđao Džošuin majndset. Mislim da je trpeo veliki pritisak i da ga je to sustiglo, znate, performans koji sam pružio po prvi put ga je izveo iz zone komfora i osetio se ugroženo. Svi su očekivali da će se boriti sa mnom i ta mega borba ga je uplašila. Mislim da neće imati revanš sa Ruizom, previše je mentalno slab za to. Čak i ako dokaže da nisam u pravu i prihvati revanš, biće nokautiran", rekao je Vajlder.

Nakon šokantnog poraza, Džošua nije izgledao uzdrmano, već naprotiv – bio je nasmejan i ovaj detalj Vajlderu nije promakao.

"Entoni je delovao srećno, kao da se ništa nije dogodilo. Mislim da je samo bio srećan jer se oslobodio pritiska. On nije pravi šampion, pravi šampion se ne bi smejao i pevušio, bio bi ljut, tužan, ne bi mogao da priča, da jede, da spava. U ovom spotu 96% pobede je u psihi, a 4% fizičke spreme", poručio je Džošua.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve