Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 02.06.2019.

09:54

Šok kakav boks dugo nije video – Ruiz nokautirao Džošuu! VIDEO

Britanski bokser Entoni Džošua doživeo je prvi poraz u karijeri posle 19 uzastopnih pobeda nokautom i izgubio titulu prvaka sveta.

Izvor: LN

Autor: LN

Šok kakav boks dugo nije video – Ruiz nokautirao Džošuu! VIDEO
Photo by Al Bello/Getty Images

Džošua je izgubio titule IBF, WBA i WBO posle poraza od Endija Ruiza – nokautom u sedmoj rundi.

Veliki autsajder pred početak meča, Ruiz je postao šampion i tako iznenadio nigerijsko-britanskog borca napravivši jedno od najvećih iznenađenja u istoriji svog sporta.

Džošua je sporo ušao u meč i Ruiz mu je prve značajnije udarce zadao već u trećoj rundi. Posle tihe četvrte runde, Džošua je tokom pete runde izgledao dosta bolje, ali u isto vreme istrošio mnogo energije.

Tokom sedme runde Džošua je dvaput završio na podu, a posle drugog nokdauna nije odreagovao na instrukcije sudije i borba je zaustavljena.

Ovo je bila 33. pobeda u 34. meču u karijeri 29-godišnjeg Amerikanca poreklom iz Meksika, kao i prvi put da je postao šampion sveta.

Posle meča, organizatori su najavili revanš između Džošue i Ruiza u Velikoj Britaniji, najverovatnije u novembru ili decembru.

Podsetimo, Ruiz je ranije i najavio ovakav ishod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

206 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve