Nova vest
Borilački sportovi

Sreda, 17.04.2019.

16:33

Prva iranska bokserka možda završi u zatvoru

Sadaf Kadim, prva žena bokser iz Irana odložila je svoj povratak kući iz Francuske pošto je za njom izdat nalog za hapšenje.

Izvor: SN

Autor: SN

Prva iranska bokserka možda završi u zatvoru
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Sadaf Kadim je u subotu pobedila francusku bokserku Anu Šovan i u planu joj je bio povratak u Teheran u narednih nekoliko dana i to zajedno sa svojim trenerom.

Kako se navodi, Kadimova je optužena da nije poštovala pravila pošto je u ringu bila "neprikladno odevena", jer je nosila majicu na bretele i šorc, a iranske vlasti nisu se oglašavale povodom ove novonastale situacije.

Sadaf je nosila zelenu majicu, crveni šorc i bele znojnice – kombinovano to izgleda kao zastava Irana, a uprkos dozvoli ministarstva sporta Irana izgleda da velikog dočeka kome se toliko nadala neće ni biti.

"Borila sam se u legalnom meču u Fracuskoj. Nosila sam opremu koja je u čitavom svetu normalna, a i trudila sam se da poštujem običaje svoje zemlje. Nosila sam hidžab i moj trener je bio muškarac i očigledno da se to nekome ne dopada",
rekla je Sadaf Kadim za francuski L'Ekip.

Iranska ambasada u Francuskoj takođe nije želela da komentariše ovu neprijatnu situaciju, a njihov bokserski savez kaže da oni nisu organizovali nikakva takmičenja u ženskoj konkurenciji i da svaka žena mora da poštuje kodekse, u suprotnom će snositi posledice, kako to njihov zakon kaže, kazne idu od finansijskih do zatvorskih u periodu od maksimalno dva meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve