Nova vest
Borilački sportovi

Ponedeljak, 03.12.2018.

11:28

Ukrajinac nokautirao protivnika, Stivenson u komi, ali stabilan

Kanadski bokser Adonis Stivenson u komi je, ali je u stabilnom stanju posle teškog nokauta koji je pretrpeo u subotu kada je iz ringa iznet na nosilima.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Ukrajinac nokautirao protivnika, Stivenson u komi, ali stabilan
Tanujug / Jacques Boišinot/The Canadian Preš via AP

On je boksovao protiv Oleksandra Gvozdjuka u Kvebek sitiju i Gvozdjuk ga je nokautirao u 11. rundi u borbi za WBC pojas u teškoj kategoriji.

Ukrajinac je protivnika savladao serijom udaraca i Stivenson je završio u komi u kritičnom stanju. Dan i po kasnije stanje je stabilno, ali ga lekari i dalje održavaju u komi.

"Stanje Adonisa Stivensona je prešlo iz kritičnog stanja juče u stabilno danas što su relativno dobre vesti. U kontrolisanoj je komi da bi se olakšao njegov oporavak. Njegova supruga, porodica i grupa Ivon Mišel bi želeli da se zahvale mnogim ljudima koji su slali poruke podrške. Nove informacije će izlaziti kako ih budemo saznavali, bez drugih komentara pre toga", naveo je promoter 41-godišnjeg borca Ivon Mišel.

Ovo je Stivensonu trebalo da bude deseta odbrana titule pošto je 2013. osvojio pojas od Čeda Dosona, a pre nokauta je bio u prednosti kod dvojice sudija dok je kod trećeg bilo nerešeno.

To je Kanađaninu prvi poraz od 2010. godine i sada ima skor 29-2-1, a ovo mu je ujedno bio i prvi poraz u Kanadi. Deset godina mlađi Gvozdjuk je na skoru 16-0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve