Fjuri posrnuo na kraju – remi i odbrana titule Vajldera!

U meču za titulu šampiona WBC teške kategorije viđen je remi između Tajsona Fjurija i Diontea Vajldera, kojim je Amerikanac odbranio titulu.

LNIzvor: B92
Podeli
AP Photo/Mark J. Terrill
AP Photo/Mark J. Terrill

Posle svih 12 rundi sudije su bile podeljene i izglasale su nerešen rezultat, a time je zadovoljniji bio Vajlder koji je odbranio svoju titulu.

U veoma dramatičnom meču na kraju je kao "pobednik" izašao Amerikanac koji je ponovo odbranio titulu u WBC kategoriji koju čuva još od 2015. godine.

Fjuri je bio bolji borac tokom većine meča. Vešto je izbegavao Vajlderove napade i izgledalo je kao da će doći do pobede, s obzirom da je bilo evidentno da će meč presuditi bodovanje sudija.

Sve do 12 runde Fjuri se odlično držao, ali je tada Vajlder uspeo da mu zada strašan udarac kojim je Britanac završio na podu. Došlo je do odbrojavanja, ali je Tajson nekako uspeo da se uzdigne i završi meč.

Taj trenutak bio je odlučujući u meču i uspeo je da "prelomi" sudije. Robert Taper je dosudio 114:112 u korist Fjurija, a Alehandro Rohin 115:111 u korist Vajldera. Odluka je pala na Fila Edvardsa, jedinog britanskog sudiju, za kojeg je rezultat bio 113:113.