Nova vest
Borilački sportovi

Petak, 06.07.2018.

20:45

Kik boks turnir u Jagodini – Turska protiv "Palminih tigrova"

Na 21. međunarodnom kik boks turniru, koji svake godine organizuje Kik boks klub "Palmini tigrovi" iz Jagodine, ove godine će nastupiti selekcija Turske.

Izvor: LN

Autor: LN

Kik boks turnir u Jagodini – Turska protiv
Photo by Ezra Shaw/Getty Images

Umesto u Končarevu, gde se tradicionalno održava, zbog najave lošeg vremena, turnir će se održati u Sportskoj hali JASA u Jagodini.

Reprezentativci Turske i "Palminih tigrova" su u Restoranu "Tigar" obavili merenje.

Na turniru, koji počinje u 21 sat, sastaće se: Aleksandar đorđević i Kenan Uslu, Dušan Radović i Abdulah Kaplan, Boris Matejić i Kan Emir Goc, Predrag Mijajlovič i Neset Olcen, Danijel Memedovski i Jahja Gokalp, Nemanja Pantelić i Hasan Delmir, Aleksandar Konovalov i Martkan Songul.

Boksuje se u lou kik i K 1, rečeno je na konferenciji, a profesionalni meč u kruzer kategoriji 90,7 kilograma imaće Veljko Ražnatović, čiji će protivnik biti Italijan Danilo Staćone.

Na turnir je dolazak potvrdilo deset ambasadora, izjavio je Tanjugu vlasnik "Palminih tigrova" Dragan Marković "Palma", koji očekuje punu halu, koja, inače, prima oko 4.000 gledalaca.

Meču će prisustovati i predsednik Svetske kik boks federacije Borislav Pelević.

Reperezentaciji Turske, je na ovom turniru učestovala i 2010. godine i izgubila. Turska je u ovom sportu treća u svetu, iza Rusije i Srbije. Ovaj kik boks turnir ubraja se među najposećenije u ovom delu Evrope, u Končarevu se održava na otvorenom, gde mu prisustvuje oko 10.000 ljudi.

Na dosadašnjim turnirima nastupale su reprezentacije: Italije, Rusije, Bugarske, Hrvatske, Turske, Nemačke, Grčke, Španije, Ukrajine, Francuske, Mađarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Poljske, kombinovana reprezentacija Češke i Slovačke, Kazahstana, Portugalije, SAD.

Srbija je izgubila samo od Rusije i Portugalije, a sa Kazahstanom je bilo nerešeno. U zabavnom programu ove godine, pre i posle mečeva, nastupiće Lepa Brena, a ulaz je besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve