Nova vest
Borilački sportovi

Ponedeljak, 25.06.2018.

23:50

Gurdijeljac krenuo stopama Marka Huka

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da Šerif Gurdijeljac nastavlja tradiciju sjajnih boksera grada i da od njega očekuje jos veće uspehe.

Izvor: B92

Autor:B92

Gurdijeljac krenuo stopama Marka Huka

Gurdijeljac je u subotu osvojio titulu IBF internacionalnog prvaka sveta u superpero kategoriji, pobedom nad nemačkim borcem Atilom Kajabašijem odlukom sudija posle 12 rundi.

"Mnogo truda, rada i novca bilo je potrebno da se dodje do rezultata. Boks ima veliku tradiciju u Pazaru, gde pored sjajnih amatera imamo profi šampione poput Muamera Hukića (poznatiji kao Marku Huk) ili Enada Ličine. Gurdijeljac je krenuo njihovim stopama i smeši mu se svetla budućnost. Evropski pojas mogao bi da bude naredna meta", rekao je Biševac.

On je na prijemu u čast Gurdijeljca i njegovog tima ocenio da je subotnja bokseraska revija u Novom Pazaru bila istinski spektakl, kojem su prisustvovali velikani ringa bivše SFRJ i nekadašnji svetski šampion iz Nemačke Gracijano Rokiđani.

"Tri meseca sam se pakleno spremao, pa sam na visokom nivou odradio svih 12 rundi, kao i protivnik. Sledi mali odmor, a onda ćemo videti šta i kako dalje", kazao je Gurdijeljac.

Titulu u dvorani Pendik osvojio je i nemački bokser Marsel Hasler, koji je rođen u Novom Pazaru kao Mersid Hadžić. On je postao IBF mladi prvak sveta u velter kategoriji pošto je na poene u deset rundi savladao Italijana Federika Ćerelija sa 2-1.

Na reviji u Novom Pazaru održane su još četiri borbe, od kojih i jedna po MMA pravilima.

"Utisci su izuzetno pozitivni. Prezadovoljan sam kvalitetom i činjenicom da su svi naši borci pobedili. Protiv iskusnog i tvrdog protivnika, Gurdijeljac je odboksovao meč karijere", ocenio je promoter Almin Kuč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve