Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 11.02.2018.

12:55

Jagodina 24. februara postaje epicentar srpskog boksa

Srpski boks polako se vraća na staze stare slave, a epicentar od 21. do 24. februara 2018. biće Jagodina i sportska dvorana "Jassa".

Izvor: B92

Autor:B92

Jagodina 24. februara postaje epicentar srpskog boksa
Foto: Bokserski savez Srbije

Šampionat Srbije je veliki izazov za sve naše klubove i njihove boksere, jer šampione očekuju vrhunski uslovi za dalji napredak, finansijska nagrada za zlatnu medalju, učešće na međunarodnim turnirima i neophodne pripreme za postizanje međunarodnog rezultata.

Prvi izazov budući reprezentativci imaće već 3. marta 2018. u Lazarvcu, gde će snage odmeriti Srbija i Slovenija. Nakon toga naše najbolje boksere očekuju zajedničke pripreme u Hrvatskoj sa nacionalnim timom domaćina, gde će brusiti snagu za evropsko prvenstvo koje se održava u Rumuniji od 29. marta 2018.

"Kriterijum koji je postavilo novo rukovodstvo Bokserskog saveza Srbije da samo najbolji mogu u nacionalni tim, biće velika satisfakcija za one koji treniraju da pobedama dobiju svoje mesto u timu. Sa najboljima ćemo nastaviti ka šampionatu Evrope u Rumuniji, a nakon toga za Mediteranske igre u junu mesecu ove godine. Uslove koje imamo su iznad svih očekivanja, što nas obavezuje da Srbiji uzvartimo dugo očekivanim medaljama sa velikih takmičenja. Predstojeći šampionat Srbije u olimpijskom boksu ima ogromno interesovanje, tako da ne treba sumnjati u vrhunski boks", rekao je selektor Srbije Tomislav Antelj.

Gledaoce u sportskoj hali Jassa očekuje vrhunski boks spektakl, vrhunske borbe i prateća scenografija. Dolazak na finale najavile su mnoge legende ex Jugoslovenskog ringa, ali i ličnosti iz javnog života Srbije.

Na šampionatu Srbije u Jagodini učestvovaće i aktuelni šampion Zlatne rukavice Sandro Poletan iz Banja Luke, koji zahvaljujući dvojnom državljanstvu i pašosu Srbije želi da nastupi za srpski tim.

"Nama Srbima iz Republike Srpske posebna je čast nastupati za Srbiju. Zahvaljujući državljanstvu koje sam dobio pre tri godine, učestvovaću na državnom šampionatu i pokušati da se izborim za dres Srbije. San je svakog sportiste, Srbina sa druge strane Drine, da nastupa za Srbiju. Do sada nije bilo uslova, ali sa novim rukovodstvom saveza nemam dilemu da radim pravu stvar", istakao je mladi i veoma talentovani boks šampion Sandro Poletan.

Posebno će biti zanimljivo što će u prvim redovima finale boks prvenstva Srbije posmatrati reprezentativci Slovenije, koji će sa našim bokserima vec 3. marta u Lazarevcu odmeriti snage.

"Vraćamo boks na staze stare slave. Predsednik Aleksandar Vučić nam je pomogao u pronalaženju generalnog sponzora, pa ćemo zahvaljujući njemu i Telekomu Srbije konačno moći da obezbedimo uslove da srpski boks postane ponovo jak", zaključio je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve