Nova vest
Borilački sportovi

Ponedeljak, 05.02.2018.

16:39

Srpski boks dobija veliku pomoć Rusije

Bokserski savez Srbije potpisao je sporazum o saradnji sa BS Rusije.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Srpski boks dobija veliku pomoć Rusije
Foto: Bokserski savez Srbije

U Sočiju je proteklog vikenda održan prvi Globalni bokserski forum, gde su učestvovali čelnici svetskog olimpijskog boksa AIBA-e, čelnici svetskih asocijacija profesonalnog boksa WBC, WBA, WBO i IBF, kao i čelnici Nacionalnih bokserskih saveza celog sveta.

Ovaj istorijski forum ostaće upamćen da je uklonio sve višedecenijske barijere između Olimpijskog i profesionalnog boksa dokumentovan deklaracijom o jedinstvu boksa i zajedničkom delovanju.

Forumu su prisustvovali mnoga imena svetskog boksa svih vremena, olimpijski pobednici poput Feliksa Savona, Oega Saitova, Slobodana Kačara, zatim šampioni sveta u profesionalnom boksu - Genadi Golovkin, Aleksandar Usik, Murat Gasiev, ali i legendarni Roberto Duran šampion sveta '70 i '80 - ih godina.

Delegaciju Srbije činili su Nenad Borovčanin – predsednik Bokserskog saveza Srbije i Nikola Milinković – direktor Superlige Srbije u boksu koja startuje na jesen 2018.

Ruski bokserski savez tokom foruma zaključio je jedan jedini sporazum o saradnji i to sa Bokserskim savezom Srbije.

"Srpski boks dobiće veliku podršku od kolega iz Rusije, koja podrazumeva zajedničke trening kampove, razmenu trenera, boravak naših trenera i boksera u Nacionalnom bokserskom centru Rusije, ali i mogućnost povezivanja klubova i regionalnih saveza obe zemlje. Našem boksu fale trenažni uslovi koje ćemo im na ovaj način obezbediti. Verujem da će Olimpijska škola Srbije postati prepoznatljiva u narednim godinama na evropskim, svetskim prventsvima i Olimpijskim igrama. Potrebno je nekoliko godina sistematičnog rada da bismo imali osvajača medalje na Olimpijskim igrama, a najbolji način je ako budemo učili od najboljih. Naši prijatelji Aleksej Aleksandrovič Režnoj ( predsednik Ruskog saveza, ali i šef bezbednosti predsednika Rusije Vladimira Putina ) i Umar Nazirovič Kremlov ( generalni sekretar ) učinili su nam veliku čast i podršku u teškim trenucima za srpski boks. U ovom trenutku srpski boks ima značajnu podršku od našeg Predsednika Aleksandra Vučića što je sasvim dovoljno da izađemo iz nokdauna u kojem se boks nalazi, a mi ćemo se potruditi da se odužimo rezultatima na međunarodnoj sceni", rekao je Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve