Mekgregor: Flojda bih pobedio na mom terenu

Irski UFC borac Konor Mekgregor želi revanš sa jednim od boksera na svom terenu.

Izvor: B92
Podeli
Getty images
Getty images

Mekgregor je u avgustu ukrstio pesnice u ringu sa američkim bokserom Flojdom Mejvederom, po pravilima bivšeg šampiona u velter kategoriji. Mekgregor kae da bi naredna borba bila "u njegovom svetu".

On je za BBC na premijeri dokumentarnog filma "Konor Mekgregor - Notorius" da je trenutno fokusiran na oktagon.

"... Na svet pravih borbi. Ja sam se oprobao na njihovom i suočio se sa jednim od takozvanim najboljim od najboljih i lako sam sa njim izlazio na kraj u ranim rundama, pre nego sam se umorio i bio zaustavljen", rekao je Mekgregor.

Mejveder je pobedom nad Ircem ostvario savršen rekord 50 pobeda bez ijednog poraza, a obojica su zaradila pozamašne svote novca u jednoj od najskupljih borbi ikada.

Mekgregor smatra da bi sada znao kako da pobedi Mejvedera jer bi promenio režim treninga.

"On je bio taktički genijalan. Promenio je svoj plan tri puta i to je znak pravog šampiona. Kada bi bilo nove borbe, bilo bi to jednostavno prilagođavanje da nađem težeg sparing partnera za kasnije runde koji bi me napadao i pratio", dodaje Mekgregor.

Njegovi sparing partneri su bili brzi, laki i agresivni u napadu, pa sada kaže da bi izborom drugačijeg tipa partnera mogao da pobedi 40-godišnjeg boksera.

Kada je reč o šansama za revanš, Mekgregor kaže da neće pozivati Mejvedera.

"On se penzionisao, neću ga pozivati. Poštujem ono što je uradio. Ali boks me zanima i dalje. Ali sledeća borba će biti da odbranim svoj UFC pojas u lakoj kategoriji", ističe "Notorius".