Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 29.10.2017.

11:24

Sumnjiv prekid i novi trijumf nepobedivog Džošue

Entoni Džošua odbranio je svetsku titulu u teškoj i zadržao pojaseve u verzijama IBF, WBA i IBO pobedom nad Karlosom Takamom u Kardifu.

Izvor: B92

Autor:B92

Sumnjiv prekid i novi trijumf nepobedivog Džošue
Photo by Richard Heathcote/Getty Images

Džošua je na ispunjenom stadionu ‘Milenijum’ (78.000 ljudi) tehničkim nokautom u 10. rundi savladao Francuza kamerunskog porekla, ali mnogo teže nego što se očekivalo.

Takam je odlično parirao Britancu i u finišu je viđena sumnjiva situacija – sudija je minut i 34 sekunde pre kraja prekinuo borbu u trenutku kada Džošua nije bio ni blizu da obori protivnika.

Nije viđena snažna serija udaraca po kojoj je poznat, već je sa nekoliko krošao u telo naneo štetu protivniku i sudija kao da je sačekao prvi udarac u predelu glave kako bi označio pobedu momka iz Votforda.

Zbog toga je, u prvom meču od sjajnog trijumfa nad Vladimirom Kličkom, dobio zvižduke dela navijača koji su se nalazili na stadionu.

Ovo je Džošui 20. pobeda u profesionalnoj karijeri i 20. nokaut. Karlos Takam, koji je oko 20 centimetara niži i desetak kila lakši od Britanca, nije osvojio mnogo rundi, ali je pokazao izdržljivost kakva se retko viđa.

"Kao što ste videli, bila je ovo dobra borba dok je sudija nije prekuno. Osećam samo poštovanje prema Takamu jer se pokazao u odličnom svetlu. Kao što sam rekao, ne zanima me šta se dešava sa sudijama jer to nije moj posao. Moj posao je da brinem o protivniku", rekao je Džouša.

Takam sada ima skor od 35 pobeda, četiri poraza i jedne nerešene borbe. On je u ovaj meč ušao kao vrlo kasna zamena, jer je Džošua trebalo da se bori sa Kubratom Pulevim, koji se 16. oktobra povukao zbog povrede ramena.

"Pokušavao sam da ga slomim iz runde u rundu, ali sudija je zaustavio meč pre nego što sam uspeo. Šta, ljudi hoće da ga vide onesvešćenog na podu? Ako je tako, onda razumem negodovanje. Ali pobeda je pobeda, sada krećemo pozitivno u narednu godinu", zaključio je 28-godišnji šampion.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve