Nova vest
Borilački sportovi

Sreda, 04.10.2017.

20:33

Fjuri i definitivno rekao "zbogom" boksu?

Bivši svetski šampion u boksu Tajson Fjuri neće aplicirati za novu dozvolu da se bori u ringu od Britanskog borda za boks.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Fjuri i definitivno rekao
Getty images

On je bez licence ostao oktobra 2016. godine nakon navoda o dopingu koji se pojavio u junu prošle godine. Fjuri je tada i za magazin Rolingstoun rekao da je koristio velike količine kokaina.

Svoj povratak je najavio proletos, ali se sada predomislio.

"Posle dugog i napornog razmišljanja o svom povratku neću konkurisati za boksersku licencu. Nakon načina kako su prošli put kontrolisali stvari, ne hvala"

Odluka 29-godišnjeg boksera da ne traži novu licencu dovodi u pitanje njegovu budućnost u sportu mada je i preko društvenih medija bilo nagoveštaja da je njoj došao kraj. Pre godinu dana je tvitovao "Ja sam najveći i takođe sam u penziji", pre zaokreta tri sata kasnije.

Nije se borio od novembra 2015. godine kada je pobedio Vladimira Klička u Nemačkoj i osvojio IBF, WBO i WBA pojaseve. Revanš te borbe se čekao nekoliko puta i nije dočekan.

Britanski bord za kontrolu boksa je prethodno u septembru saopštio da će njegov slučaj rešiti "što pre".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve