Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 27.08.2017.

15:20

Lenoks Luis:Flojd i Konor? Ove borbe nemaju smisla

Flojd Mejveder i Konor Mekgregor izveli su borilački eksperiment, a reakcije su različite.

Izvor: B92

Autor:B92

Lenoks Luis:Flojd i Konor? Ove borbe nemaju smisla
Foto: Getty Images

Dok jedni smatraju da se isplatio svaki uloženi dolar, drugi se pitaju šta je poenta ovakve borbe. Konor Mekgregor, MMA borac, se ušao na nepoznati teren, sam je tražio borbu po bokserskim pravili i nije imao apsolutno nikakvu šansu da pobedi.

Mnogi se sada pitaju šta bi se dogodilo kada bi se borba preselila na MMA teren. Problem je samo što se to nikada neće dogoditi, jer je Mejveder svestan kakve bi bile poslednice po njega kada bi se upustio u tuču „bez pravila“.

Lenoks Luis, bivši bokserski šampion, nije bio impresionira borbom koju je Mejveder dobio tehničkim nokautom u 10. rundi.

"Uopšte mi nije jasna poanta ovoga. Vidim da je ljudima bilo zanimljivo, ali ne razumem zašto. Neki su čak očekivali da će Mekgregor da pobedi. Pa, ljudi, ne možeš tek tako da pobediš boksera u ringu, ako se pre toga i sam nisi bavio boksom. A, naročito ne možeš da pobediš jednog od najboljih u istoriji“, rekao je Luis.

Zanimljivo je da je Mekgregor imao više udarac protiv Mejvedera, nego što ih je imao Manu Pakjao u poslednjoj borbi Majvedera.

„Ovo je bila klasična škola boksa. Mejveder je sve uradio kao iz udžbenika i nadam se da je sada svima jasno da je boks superiorniji u odnosu na MMA. Nadam se da ovakve borbe više nećemo gledati, jer nemaju smisla“, zaključio je Luis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve