Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 27.08.2017.

07:50

Supermeč: Mejveder nokautirao Irca u 10. rundi

Flojd Mejveder ide u penziju kao bokserski šampion - 50. trijumfom u karijeri.

Izvor: B92

Autor:B92

Supermeč: Mejveder nokautirao Irca u 10. rundi
Foto: Getty Images

Superborbu protiv MMA borca Konora Mekgregora dobio je tehničkim nokautom u 10. rundi

Iako je meč fantastičnog Mejvejdera i srčanog Mekgregora pompezno najavljivan, čini se da oni koji vole i prate boks nisu dobili ni kvalitetnu ni ravnopravnu borbu, jer je ona trajala onoliko koliko je trebalo da se zadovolji publika, a onda je Flojd preuzeo stvari u svoje ruke, izudarao Konora, uzeo novac i otišao u legendu.

Mejveder, koji je osvajač 11 titula u različitim kategorijama, vratio se iz penzije kako bi u ringu ukrstio rukavice sa čovekom koji je prvi put ušao u bokserski ring i nije odradio niti jednu profesionalnu borbu. Ono što su svi znali i pre početka borba jeste činjenica da je Flojd Mejveder bio apsolutni favorit, jer je u karijeri imao 49 pobeda i povukao se kao neporažen. Bilo je logično da će njegova tehnika, znanje, iskustvo i borba po „njegovim pravilima“ prevagnuti nad hrabrošću Irca Konora Mekgregora.

Po uvodnim rundama, zapravo u prvih pet, videlo je da Konor nema tehniku, često je ipao potrebu da „tresne“ Mejvedera, imao je mnogo nečistih udaraca, ali nijedan od njih nije bio konkretan. Zapravo, Mekgregor tokom čitave borbe nijednom nije ozbiljnije zapretio bokseru.

Od pete runde Mejveder je počeo da pojačava ritam, izgledao je svežije, Mekgregor je posustajao, spuštao gard, ali je pružao otpor za koji su bokserski stručnjaci rekli da je bio veći nego što su očekivali.

U desetoj rundi Flojd je krenuo u ofanzivu, zadao je nekoliko udaraca Ircu i sudija je označio kraj borbe.

„Dali smo navijačima ono što su želeli da vide, a Konor je bio čvrst rival, mnogo bolji nego što sam očekivao. Ovo je moj poslednji meč, izabrao sam za kraj pravog partnera za ples“, rekao je posle borbe Mejveder, koji je 50. pobedom prestigao na večnoj listi legendi boksa Rokija Marćana (49 pobeda bez poraza ili nerešenog ishoda).

U „T mobile areni“ bilo je malo pravog boksa, ali Mekgregor je i posle tehničkog nokauta želeo da nastavi borbu, kojem su sudije dozvoljavale mnogo „loših udaraca“.

„Trebalo je da mi sudije dozvole da se oporavim, mogao sam još da pružim u ovoj borbi“, pravdao se Irac.

Ipak, borba je zasluženo završena pobedom Mejvedera i sada treba očekivati novi „spektakl“. Nikog ne bi začudilo kada bi sada Konor Mekgregor tražio revanš, ali po MMA pravila, koji će Mejveder logično da odbije, a Irac će moći da zadovolji sujetu kako „Flojd ne sme da mu izađe na crtu“...

Ubrzo su usledile čestitke Flojdu na 50. pobedi.

Bila je ovo zabava i prilika da se dobro zaradi. A, koliko je borba bila zanimljiva uverite se i sami.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

254 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve