Nova vest
Borilački sportovi

Četvrtak, 27.11.2014.

15:46

TVB92: Ko će na megdan Kličku?

Tajson Fjuri i Derek Čisora boriće se za titulu šampiona Evrope, najboljeg boksera Britanije,

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Takođe, pobeda donosi i prvo mesto na listi izazivača svetskog šampiona Vladimira Klička.

Spektakl pod nazivom 'Zla krv' počinje od 23 časa, a moći ćete da ga pratite u direktnom prenosu na TV B92.

"Sada sam mnogo bolji nego kada smo se prvi put sreli u ringu. Iskusniji sam, zreliji, u međuvremenu sam postao i otac i zaista nema boljeg osećaja od toga. Pored toga, mnogo sam radio i na kretanju, sada sam spremniji“, izjavio je Čisora.

On je kroz karijeru imao dosta ispada, znao je da privlači mnogo pažnje na konferencijama za medije, znao je da vređa protivnike, a svojevremeno je i udario Klička na zvaničnom merenju. Sada je mirniji, ali ne propušta priliku da 'pecne' protivnika.

"Znam koliko je visok i koliko je viši od mene. Ali imam i plan, boksovaću tako da već negde oko sedme runde on bude visok jedva 165, a ne kao na početku meča, 205".

Fjuri nije menjao imidž – oduvek je govorio manje nego Čisora i važio je za dobrog momka britanskog ringa. To se nije promenilo, zrelo razmišlja o meču, ali nije želeo da govori na konferenciji za medije, pojavio se sa trakom na ustima.

"Jedini način da izgubim meč je da ne budem dovoljno aktivan. Znam da Derek Čisora ne može da me pobedi, mogu samo da pobedim sam sebe, ja imam značajnu prednost u visini, ali je on aktivniji u ringu. Videćemo da li je takav i kada je u ringu sa nekim ko ima više od dva metra i ko ume da boksuje. Mogu sa svima, mogu i sa Čisorom", odlučan je Fjuri.



Samo jedna tema izbaci Fjurija iz takta – priča o bradi mu se ne sviđa, jednom je toliko žustro reagovao na stav Britanskog bokserskog saveza da je kažnjen sa 15.000 funti. I sada mu se pitanje o bradi ne dopada.

"Ako budem morao da obrijem bradu, obrijaću je. U tom slučaju ću je spakovati u kovertu i poslati savezu. Mogu da me nateraju da se obrijem, ali će onda dobiti neobičnu pošiljku".

Spremaju se u istom gradu, ali na različitim stranama. Čisora, pomalo neočekivano, u jednom od najmirnijih delova severoazapadnog Londona.

"Ja sam sada miran čovek, porodičan. Znam da su najbolje godine u teškoj kategoriji posle tridesete, ja ih baš sada živim. Zbog toga sam siguran da ću biti dobar kada se sretnemo u ringu."

Prošli put, 2011. godine, Fjuri je bio bolji. U međuvremenu je, kažu stručnjaci, napredovao, i fizički i tehnički. Problem može da mu bude duga pauza, u poslednje dve godine ima samo dve ozbiljne borbe, obe je dobio, kao i svih ostalih 20 u karijeri.

Bez poraza već dugo je i Čisora, dve godine, od dva vezana, od Klička i Heja.

Čisora je Kličku izlazio u ring, izgubio je ali nije pao, Fjuri tu priliku još čeka. Ako pobedi Čisoru, imaće šansu da izazove Klička, ako Čisora bude bolji, biće u prilici da još jednom pokuša da postane šampion sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve