Nova vest
Borilački sportovi

Subota, 30.03.2013.

08:22

Stanković šampion Evrope u boksu

Srpski bokser Nenad Stanković postao je prvak Evrope u poluteškoj kategoriji u IBF verziji, pošto savladavši Hamzu Vanderu, Šveđanina poreklom iz Ugande.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Stanković je do pobede došao prekidom sudije u četvrtom rundi, posle serije munjevitih udaraca srpskog boksera zbog kojih je Vandera nekoliko puta bio u nokdaunu.

Stankoviću je ovo druga titula posle naslova prvaka sveta u kruzer kategoriji koju je osvojio u Beogradu 2011. godine. On je najavio borbu za prvaka sveta protiv aktuelnog šampiona Abrahama Artura.

"Ova pobeda mi mnogo znači, ona predstavlja iskorak za mene i moju državu i zato je posvećujem Srbiji i predsedniku Nikoliću", rekao je Stanković Tanjugu.

Novi prvak Evrope u poluteškoj kategoriji ocenio je protivnika kao izuzetno brzog i eksplozivnog, ali je kao razlog svoje pobede istakao taktiku.

"Znao sam da se radi o brzom bokseru i zato sam ga pobedio upravo njegovim oružjem", rekao je Stanković koji je u četvrtoj rundi protivniku "sasuo pravu artiljerijsku paljbu", nateravši sudiju da prekine meč.

Ova borba imala je intersantne uvodne mečeve u kojima su se posebno istakli ženski dueli. Među njima je briljirala mlada novopazarska
bokserska zvezda Ajla Lukač, koja je pobedila Aleksandru Mitić.

Ona je čvrstim stavom i stabilnim udarcima pokazala da ženski boks u Srbiji ima perespektivu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve