Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 19.02.2012.

09:20

Kličko: “Čisora je sramota za boks”

Ukrajinac Vitalij Kličko rekao je da je meč protiv Dereka Čisore bio veoma težak za njega, ali da je prezadovoljan zbog odbrane titule u WBC verziji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kličko je u Minhenu do pobede nad Čisorom došao na poene, jednoglasnom odlukom sudija, pošto mu je Britanac pripretio samo u šestoj rundi.

Bio je ovo težak meč za mene, veoma sam srećan što sam odbranio titulu. Nije bilo lako, Čisora je bio veoma motivisan i vršio je veliki pritisak na mene tokom svih 12 rundi. Međutim, uprkos tom pritisku, on je još uvek spor borac. Video sam sve njegove udarce i da je umesto njega bio neki brži borac, večeras bi imao puno problema“, rekao je stariji od braće Kličko.

Vitalij je istakao i šta misli o Čisori, koji se više istakao po svom ponašanju van ringa, nego udarcima u njemu.

Poštujem ga kao borca, ali ga ne poštujem kao čoveka. Čisora je sramota za svet boksa. Iako je došao iz Velike Britanije, on nije gospodin“, naglasio je Kličko.

Čisora je kao razlog toga što nije uspeo da pobedi Kličko istakao nedostatak iskustva.

Ovde sam došao da se borim i to sam i učinio. Izgubio sam samo zato jer nemam iskustva. Nisam u potpunosti zadovoljan svojim udarcima, mogao sam i morao mnogo bolje. Pobedio je iskusniji bokser, a na meni je da radim još više jer želim revanš“, rekao je Čisora.

Meč u „Olimpijskoj hali“ u Minhenu imao je uvod dan ranije pošto je Čisora na merenju ošamario Klička, a sve se nastavilo posle intoniranja himni, kada je Britanac vodu koju je imao u ustima ispljunuo na mlađeg Klička. Ni on, kao njegov brat dan ranije, nije reagovao, ali je su Vitalij i Čisora imali oštru razmenu reči odmah po proglašenju odluke sudija da titula ostaje u vlasništvu dosadašnjeg šampiona, a razdvajao ih je upravo Vladimir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve