Nova vest
Borilački sportovi

Ponedeljak, 12.04.2010.

21:21

Kličko prozvao ’kukavicu’ Heja

Ukrajinac Vladimir Kličko uputio je poruku velikom rivalu Britancu Dejvidu Heju, za koga kaže da je velika kukavica jer beži od njega.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kličko je u video poruci na svom sajtu rekao da je vreme da mu se Hej, koji je prošle godine izneo veliki broj uvreda protiv braće Kličko, suprotstavi. „Dejvide, ne budi kukavica. Dva puta si otkazivao mečeve protiv braće Kličko, ali je sada došlo vreme da se suočiš sa nama. U ime svih ljubitelja boksa zvanično te izazivam da se boriš protiv mene“, rekao je mlađi od braće Kličko.

Ne možeš da nastaviš da bežiš od mene. Ja sam spreman, šta čekaš“, dodao je Ukrajinac koji je šampion sveta u superteškoj kategoriji, u verzijama IBF, IBO i WBO.

Hej je 3. aprila odbranio titulu u WBA verziji pobedom nad Amerikancem Džonom Ruizom u devetoj rundi, a potom je izjavio kako bi naredni meč voleo da ima protiv jednog od braće Kličko. Britanac je prošle godine trebalo prvo da ima meč sa Vladimirom, a potom Vitalijem, ali su oba bila otkazana.

Meč između nekog od braće Kličko i Heja je jedan od onih koji svi ljubitelji boksa priželjkuju jer je odavno poznat da se Ukrajinci nikada neće boriti jedan protiv drugog.

Vladimir je svoja tri pojasa odbranio u martu pobedom nad Edijem Čejmbersom, dok Vitalij, šampion u WBC verziji, svoj brani 29. maja protiv evropskog šampiona Alberta Sosnovskog iz Poljske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve