Nova vest
Auto-moto

Subota, 23.09.2017.

13:53

Svečano otvoren jubilarni 50. Srbija reli

Jubilarni 50. Srbija reli otvoren je na Trgu partizana u Uziču, uz prisustvo publike i zvanica iz zemlje i inostranstva, navodi se u saopštenju Auto-moto saveza

Izvor:

Autor:

Svečano otvoren jubilarni 50. Srbija reli
Getty Images

"Hvala svim gostima, kao i predstavnicima stranih klubova što su tu sa nama da proslavimo ovaj jubilej i svim takmičarima puno sreće na stazi u naredna dva dana", rekao je predsednik AMSS Mirko Butulija otvorivši trku.

On je istakao da je 50 godina održavanja relija "impozantan" rezultat i da postoji malo događaj sa tako dugom tradicijom.

Tom prilikom, Miloradu Cvijoviću, je uručena zahvalnica za 40 godina rada na uspešnom održavanju Srbija relija, navodi se u saopštenju.

Predsednik Međunarodne automobilske federacije (FIA) Žan Tod obratio se prisutnima video porukom, naglasivši da je manifestacija Srbija reli postala prestižna i simbol dobro organizovanog relija.

"“Ova manifestacija je postala prestižna i simbol dobro organizovanog relija, koji predstavlja važan deo FIA Evropskog i Balkanskog reli trofeja. Porast reli takmičenja u regionu je rezultat profesionalizma i posvećenosti Auto-moto saveza Srbije, te bih hteo da se zahvalim predsedniku Mirku Butuliji kao i celokupnom osoblju i volonterima koji su svojim radom doprineli dugogodišnjem uspešnom održavanju Srbija relija"”, poručio je Tod.

Predsednik FIA je naglasio i da bezbednost mora biti prioritet, apleujući na učesnike da se pridržavaju intrukcija organozatora i sudija, kako ne bi sebe i druge doveli u potencijalno opasne situacije.

Srbija reli se boduje za Nacionalni šampionat, šamponat Centralno evropske zone, Balkanski i Evropski reli trofej, a ove godine učestvuje rekordan broj takmičara iz Srbije, kao i veliki broj takmičara iz Bugarske, Turske, Gruzije, Slovenije i Švedske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve