Nova vest
Auto-moto

Sreda, 24.12.2014.

18:16

Rosi za B92: Želim na više relija

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi rekao je u mini intervjuu za B92 da bi želeo da vozi više relija u narednom periodu.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

’Doktor’ je tokom karijere vozio i na nekoliko relija u Svetskom reli šampionatu (WRC), ali u poslednje vreme je u kalendar mogao da uklopi samo Monca reli, gde smo se i susreli sa njim.

Svi znaju za njegovu strast prema motociklizmu, a gotovo jednaka je i ona koju oseća prema reliju, a kao i motore, i automobile je zavoleo zahvaljujući ocu.

Svi znaju za njegovu strast prema motociklizmu, a gotovo jednaka je i ona koju oseća prema reliju, a kao i motore, i automobile je zavoleo zahvaljujući ocu.

Osećam i veliku strast prema reliju jer je moj otac Gracijano, kada sam ja bio mali i kada sam odrastao, već prestao da vozi motore i okrenuo se reliju. Vodio me je stalno sa sobom kada je trenirao ulaske u krivine, bio sam mu praktično suvozač, bio sam oduševljen, i zato volim reli, ne jednako kao motociklizam, ali je blizu“, rekao je Rosi za B92.

Rosi ima još dve godine ugovora sa Jamahom, a gust kalendar Moto GP šampionata mu nedozvoljava mnogo izleta u reli, ali se on nada da će se to promeniti.

Zaista bih voleo da više vozim reli, to ne krijem. Nažalost, ove i prošle godine sam imao vremena samo da dođem u Moncu. Ranije sam vozio i neke relije u Svetskom reli šampionatu, u Velsu i Novom Zelandu, ali ako budem imao vremena, a sve zavisi od kalendara takmičenja, voleo bih da se tome više posvetim“, naglasio je Rosi.

Rosi je tri puta bio najbolji u Monci, a u poslednje dve godine je morao da se zadovolji drugim mestom, iza Danija Sordoa, odnosno Roberta Kubice. Iako je pokazao neverovatnu brzinu, Sordo i Kubica su ga dobili na iskustvo za samo nekoliko sekundi.

Svakako, dok god budem mogao, vraćaću se na Monca reli zato što mnogo uživam ovde. Reli je uvek zabavan, a posebno uživam u tome što se okupi veliki broj mojih navijača. Sjajno je Monca relijem završiti sezonu“, istakao je Rosi.

Naredni izazovi Rosija očekuju tek u februaru, kada su na programu testiranja, a novi Moto GP šampionat startuje 29. marta u Kataru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve