Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 03.10.2013.

20:54

Sebastijan Ožije novi prvak sveta

Vozač Folksvagena Sebastijan Ožije osvojio je titulu u Svetskom reli šampionatu (WRC) i tako prekinuo devetogodišnju vladavinu sunarodnika Sebastijana Leba.

Izvor:

Autor:

Default images

Ožije je do titule došao dva relija pre kraja sezone pošto njegov jedini konkurent Belgijanac Tjeri Nojvil nije pobedio na prvom specijalnom ispitu u Francuskoj.

Ožije je do titule došao dva relija pre kraja sezone pošto njegov jedini konkurent Belgijanac Tjeri Nojvil nije pobedio na prvom specijalnom ispitu na Reliju Francuske, 11. takmičenju šampionata.

"Tako sam srećan. Pre brzinca sam bio malo zbunjen da li će se to desiti, ali smo na vrhu. Sada mogu da budem agresivan tokom celog vikenda jer sam postigao cilj. Najvažnije je da smo osvojili titulu", rekao je Ožije.

Novi šampion je reli u Francuskoj počeo sa 83 boda prednosti u generalnom plasmanu u odnosu na Nojvila.

Nojvil je prvi specijal završio 0,7 sekundi sporije od najbržeg Danijela Sordoa u Sitroenu, dok je Ožije bio desetinku sporiji od Belgijanca.

"Mi smo već znali da baš i ne možemo da pobedimo, tako da ovo ništa ne menja", rekao je Nojvil.

Leb će ovog vikenda voziti poslednji reli u karijeri i to na svom terenu. Legendarni Francuz je prošle godine, još pre devete uzastopne titule objavio da će vozit na samo četiri relija ove sezone, a poslednji je upravo u Francuskoj.

"Ožije je ovo zaslužio, imao je odličnu sezonu", istakao je Leb.

Prvi specijal u Francuskoj Leb je završio na sedmom mestu.

Temu posvećenu poslednjem reliju u karijeri najboljeg vozača u istoriji pročitajte u našoj rubrici 'Teme'.

Na našem sajtu možete da pronađete intervju i sa novim šampionom urađen pre nekoliko nedelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve