Hirvonen spreman čeka Srbija reli

Predstojećeg vikenda biće održano najznačajnije auto-moto takmičenje u zemlji – Srbija reli, koji će obeležiti učešće svetskog vicešampiona Mika Hirvonena.

Jelena TrajkovićIzvor: B92 Srbija, Finska
Podeli

43. izdanje Srbija relija startuje u petak u 18.01 časova ispred Skupštine grada Beograda, a cilj i proglašenje pobednika će biti na istom mestu u nedelju od 18.30.

Reli će pored Beograda i njegove okolinr biti vožen oko Valjeva i Divčibara, što je odlična prilika za ljubitelje automobilizma da uživaju u majstorijama domaćih vozača, ali i, naravno, Hirvonena.

Reli će pored po Beogradu i okolini glavnog grada biti vožen oko Valjeva i Divčibara, što je odlična prilika za ljubitelje automobilizma da uživaju u majstorijama domaćih vozača, ali i, naravno, Hirvonena.

Reli Bugarske je novo takmičenje za sve i ne znamo šta možemo da očekujemo tamo. Zato smo tražili sličan reli kao onaj što će biti u Bugarskoj i preko prijatelja smo saznali za Srbija reli i odlučili smo da dođemo ovde“, rekao je za B92 Miko Hirvonen.

Pošto se u Svetskom reli šampionatu uvek bori za najviši plasman Finac, ipak, ima veći prioritet na Srbija reliju od pobede.

Naš glavni cilj je testiranje i podešavanje automobila za Bugarsku. Postoji mnogo stvari koje moramo da pokušamo, ali i da naučimo, pa ćemo se koncentrisati na set-ap, a videćemo do kakvog rezultata ćemo tako doći. Srbija reli će sigurno biti težak, iznenadio sam se koliko su specijali brzi, ali i klizavi. Za nas će prestavljati veliki izazov, znam da imamo mnogo posla, ali ćemo se truditi da izbegnemo greške“, istakao je Finac.

Za razliku od prošle godine, kada je ostvario nekoliko trijumfa, Hirvonen ove sezone nijednom nije osetio slast pobede, ali se nada da će imati više sreće u nastavku ovogodišnjeg šampionata.

Mislim da je Sitroen sigurno našao neko rešenje u pogledu set-apa i ne prave greške i zato su mnogo bolji od nas. Da znamo u čemu je problem otklonili bismo ga i došli bismo do neke pobede, ali zato moramo da odradimo testiranja i proučimo podatke i siguran sam da ćemo vrlo brzo biti ponovo u vrhu. Biće teško stići Leba, ima veliku prednost, ali sam isto tako mislio prošle godine, pa smo se do kraja borili, nikad se ne zna“, naglasio je Hirvonen.

Hirvonen je prošle godine titulu izgubio za samo jedan bod i još uvek oseća žal zbog propuštene prilike da skine Sebastijana Leba sa trona.

Naravno da sam razočaran što sam ispustio priliku da se okitim titulom, posebno za jedan bod. Borili smo se tokom cele sezone i bio sam tako blizu, a nikad se ne zna da li ću sličnu priliku imati opet. Ipak, razmišljanje o tome mi neće ništa pomoći, nastavio sam dalje i borim se ponovo“, rekao je za B92 Hirvonen.

Automobilizam