Nova vest
Auto-moto

Subota, 08.05.2010.

11:35

Ožije pred pobedom na Novom Zelandu

Vozač Sitroenovog junior tima Sebastijan Ožije na korak je od senzacionalne pobede na Reliju Novog Zelanda, petog takmičenja sezone.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pred Ožijeom, ipak, nije lak posao jer ga pred poslednji dan takmičenja na Novom Zelandu prati aktuelni svetski šampion Sebastijan Leb u Sitroenu, koji ima zaostatak nešto veći od pet sekundi. Tokom poslednjeg dana petog relija ovogodišnjeg Svetskog reli šampionata (WRC) biće vožena četiri specijalna ispita pa su šanse za trijumf obojice Francuza podjednake.

Posle prvog dana na Novom Zelandu Ožije je bio treći, sa simboličnim zaostatkom u odnosu na vodećeg Petera Solberga u privatnom Sitroenu C4. S druge strane Leb je bio tek sedmi sa za jedan minut i 20 sekundi slabijim prolaznim vremenom od Norvežana pošto je tokom četvrtog brzinca udario u most. Šestostruki svetski šampion je uspeo da se vrati pobedama na svih šest ispita voženih na šljunku i svi znaju da se neće tako lako predati kada ima šansu za pobedu.

Iza Ožijea i Leba pred poslednji dan Relija Novog Zelanda nalazi se Jari-Mati Latvala, a slede ga drugi vozač Sitroena Dani Sordo, Solberg, timski kolega Miko Hirvonen i dvojica vozača Stobart Forda Metju Vilson i Hening Solberg.

Reli Novog Zelanda se završava u nedelju, za kada su zakazana četiri specijalna ispita.

Rezultati posle drugog dana Relija Novog Zelanda:
1. Sebastijan Ožije (Francuska) Sitroen junior tim 3:05:40.4
2. Sebastijan Leb (Francuska) Sitroen + 0:05.3
3. Jari-Mati Latvala (Finska) Ford + 0.33.2
4. Dani Sordo (Španija) Sitroen + 0.47.5
5. Peter Solberg (Norveška) Peter Solberg reli + 0.53.6
6. Miko Hirvonen (Finska) Ford + 1:00.2
7. Metju Vilson (Velika Britanija) Stobart Ford + 3:04.9
8. Hening Solberg (Norveška) Stobart Ford + 5:41.4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve