Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 14.01.2010.

04:39

Sagmajster:„Nisam video stenu“

Prelazak u Argentinu iz Čilea na 31. izdanju Dakara trajao je dovoljno dugo, bio je težak, opasan i vrlo prašnjav.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedini predstavnik Srbije na Dakaru Gabor Sagmajster stigao je do cilja u San Huanu, ali je zaradio jak udarac o stenu, skrivenu u travi. Dok je na Kordiljerima čekao na carinsku kontrolu, od hladnoće na velikoj visini branio se toplom garderobom i grejao se na auspuh. „Sve je bilo idealno do jedno 80 kilometara pre cilja, kada sam osetio jak bol u desnoj nozi“, rekao je Sagmajster.

Od specijalnog izveštača B92 sa Dakara Vladice Šljivića.

Dok sam se provlačio između stena, od visoke trave nisam video i udario tako jako da sam sve zvezde izbrojao, usred bela dana. U prvom trenutku mislio sam da sam otkinuo nogu. Imao sam osećaj da mi se samo na koži drži noga. Sreća je da je desna, koja mi samo služi da sa vremena na vreme stisnem kočnicu i držim balans na motoru. Da je bila leva, imao bih veći problem“, dodao je Sagmajster.

Dežurni doktor Dakara je po dolasku Sagmajstera u kamp rekao da mu je noga u redu i da će moći da nastavi sa takmičenjem.

Doktor me je odmah prepoznao i pitao kako su mi rebra, jer zna da sam ih povredio prošle godine. Posle toga mi je pogledao nogu i rekao da je u redu, dao mi je mast i lekove protiv bolova i rekao da mogu da nastavim. Noga me ne boli kada stojim, jedino kada je okrećem levo ili desno, tada osećam jak bol. Verujem da će mi biti bolje kada se odmorim i da ću moći da nastavim do Buenos Airesa“, jasan je bio srpski predstavnik na Dakaru.

Uprkos povredi Sagmajster ističe da će na sve načine gledati da dođe do cilja, a do njega su ostale tri etape.

Posle ove povrede gledaću na sve načine da završim takmičenje. U igri su ostali svi koji znaju da voze i svi imaju namreu da dođu do Buenos Airesa. Realno, sada stvarno nemam mogućnosti da idem ispod 60, mesta kako na brzincu, tako i na brzincima. Iskreno govoreći, odmah posle žestokog udarca mislio sam da je sve gotovo. Ovako, stisnuću zube i probaću da izdržim do kraja. Dakar je to, jedan sekund nepažnje, kamen, grana, pad ili bilo šta drugo dovoljno je, da bilo kog takmičara košta daljeg takmičenja“, naglasio je Sagmajster.

Naredna etapa biće duga 796 kilometara, dok od toga na brzinac otpada 476, i sigurno je da će biti veliki ispit za sve učesnike.

Biće, koliko sam čuo, ponovo dubokog mekanog peska, koji ume da zada dosta problema. Biće vrlo toplo, ali na motoru pri velikim brzinama i nije tako strašno. Na osnovu ličnog iskustva, uvek se više plašim kraćih brzinaca, tako da ovaj od skoro 500 verujem da će biti težak, ali šta da se radi. Kako svima tako i meni. Ponavljam, jedini mi je cilj da posle svega dođem do Buenos Airesa“, poručio je Sagmajster.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve