Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 26.03.2023.

12:35

Kvartararo: Moto GP je džungla, opasno je

Vozač Jamahe Fabio Kvartararo je poručio da mu se nimalo ne dopada sprinterski format u Moto GP.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kvartararo: Moto GP je džungla, opasno je
Foto: Profimedia

On je poručio da se plaši da će uskoro biti velikih incidenata na stazi.

U petak je na drugom slobodnom treningu doživeo udes Pol Espargaro, da bi dan kasnije na sprint trci povredu ramena posle teškog pada zadobio Fabio Bastijanini.

Kvartararo koji je trku završio kao deseti, imao je incident u prvom krugu sa Đoanom Mirom iz Honde, posle čega je Mir pao.

U narednom krugu došlo je do kontakta između Luke Marinija i Bastijaninija kada se ovaj drugi povredio.

Posle svega, Kvartararo nema nimalo lepo mišljenje o formatu sprinta.

"Ništa mi se ne dopada. Uskoro će biti velike nesreće. Ovo je džungla! Nismo u vozilima koje na kraju možete da zakačite i da to nije problem. Tamo je mnogo sigurnije. Bio sam daleko iza, tako da sam se trudio da dam sve od sebe. Srećom, nije bilo nešto teže, ali videćemo... Možete da budete agresivni. Danas je bilo u redu. Samo su se Marini, Mir i Bastijanini slupali, ali će ubuduće biti mnogo više toga", upozorio je Kvartararo.

On smatra da bi bilo sigurnije da tokom vikendam budu dve pune trke umesto sprinta.

"Nisam iznenađen nivoom agresije. To je 12 krugova. Dajte onda 25 krugova. Fizički će biti teško, ali u 25 krugova imate malo više vremena. Ako sada izgubite poziciju u sprintu, u nevolji ste. Bio sam poslednji jer sam imao kontakt. Naučio sam na grešci. Zbog sigurnosti je bolje da imamo 25 umesto 12 krugova".

Vozač Jamahe apeluje da se nešto menja.

"Mi vozači nemamo moć. Ko odlučuje? Radimo mnogo toga ali tek pošto se nešto dogodi. Nema smisla pričati. Uvek je isto za sve, ne znam da li je to u redu. Ne bih da se žalim, ali se radi ipak o sigurnosti", zaključio je Kvartararo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve