Nova vest
Auto-moto

Subota, 25.03.2023.

17:45

Banjaja pobednik prve sprint trke u istoriji Moto GP

Aktuelni svetski šampion Frančesko Banjaja pobedio je u prvoj sprint trci u istoriji Moto GP šampionata, ispred Horhea Martina i Marka Markesa.

Izvor: B92

Autor:B92

Banjaja pobednik prve sprint trke u istoriji Moto GP
Foto: Profimedia

Uoči trke za Veliku nagradu Portugala, Banjaja je slavio rezultatom 19 minuta i 52,862 sekunde i tako osvojio prvih 12 bodova u novoj sezoni.

Drugo mesto pripalo je Horheu Martinu u Dukati-Pramaku, dok je vozač Honde Mark Markes bio treći. Martin je osvojio devet, a Markes sedam bodova.

Bodove u prvoj sprint trci osvojili su još i Džek Miler, Maverik Vinjales, Aleš Espargaro, Migel Oliveira, Žoan Zarko i Aleks Markes.

Trka za Veliku nagradu Portugala na programu je u nedelju od 15.00, a sa pol pozicije krenuće Markes koji je ranije danas bio najbrži u kvalifikacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve