Nova vest
Auto-moto

Sreda, 22.02.2023.

11:57

Markes jedva čeka

Vozač Honde Mark Markes rekao je da nestrpljivo iščekuje početak nove sezone u Moto GP šampionatu, kao i da se oseća dobro i spremno za trke.

Izvor: B92

Autor:B92

Markes jedva čeka
Foto: Profimedia

Hondin motor RC213V u novoj sezoni će pored Markesa voziti još jedan Španac Đoan Mir.

"Željan sam da nastavim da radim i da počnem ovu sezonu, osećam se dobro i spreman sam za trke", rekao je Markes na predstavljanju novog motora Honde u Madridu, preneo je sajt takmičenja.

Markes je osmostruki svetski šampion (šest titula u Moto GP klasi), ali je poslednju titulu osvojio 2019. godine zbog problema sa povredama. Mir je jedinu titulu u Moto GP-ju osvojio 2020. godine kao član Suzukija.

Honda je prošlu sezonu završila bez pobede, a zvanično testiranje pred početak novog šampionta biće održano 11. i 12. marta na portugalskoj stazi Portimao.

"Stvarno se radujem ponovnoj vožnji u punim bojama Repsol Honde na testu u Portugalu. Sjajno je biti ovde sa celom Repsol porodicom koja je uz mene i tim već tako dugo. Biće to važan test u Portimau, imamo još posla, ali inženjeri su naporno radili u Japanu", dodao je Markes.

Nova sezona počeće trkom za Veliku nagradu Portugala 26. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve