Nova vest
Auto-moto

Subota, 17.09.2022.

22:01

Đoan Mir propušta VN Aragona i Japana

Španski motociklista Đoan Mir propustiće trku za Veliku nagradu Aragona u Moto GP šampionatu ovog vikenda.

Izvor:

Autor:

Đoan Mir propušta VN Aragona i Japana
EPA/ANDREW YATES

Razlog je povreda desnog skočnog zgloba, saopštio je njegov tim Suzuki, a zbog nje će propustiti i trku za VN Japana sledećeg vikenda.

"Đoan se povukao sa VN Aragona, nakon što se borio sa bolom u otečenom desnom zglobu. Takodje se neće takmičiti na predstojećoj VN Japana", objavio je Suzuki na društvenim mrežama.

Svetski šampion iz 2020. godine je učestvovao na slobodnim treninzima, ali je odlučio da ne vozi kvalifikacije, koje bi trebalo da počnu danas u 14:10 na stazi Motor Lend Aragon u Španiji.

Mir, trenutno 13. u šampionatu, povredio je zglob u avgustu, prilikom pada na startu trke za VN Austrije.

"Đoan je dobio dozvolu da vozi u Aragonu od strane njegovih lekara, imao je velike nade da će moći da vozi, ali nakon prva tri slobodna treninga primetio je nedostatak mobilnosti i bol mu se povećao", dodaje se u saopštenju Suzukija.

Trka za Veliku nagradu Aragona na programu je sutra od 14.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve