Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 04.08.2022.

13:30

Doviciozo rešio da se penzioniše

Andrea Doviciozo, vozač Jamahe, najavio je da će se penzionisati posle trke za Veliku nagradu San Marina i Riminija.

Izvor: B92

Autor:B92

Doviciozo rešio da se penzioniše
Foto: Profimedia

Vest je saopštena iz sedišta ekipe, tačno godinu dana pošto je Doviciozo postao član ekipe.

Planovi Italijana bili su da ostane do kraja sezone u takmičenju Moto GP šampionata, ali je ipak rešio da se predomisli i sve okonča ranije.

Ono što je za sada poznato je da će u preostalih šest trka u sezoni, Andreu zameniti test vozač Kal Kračlou.

"Odlučio sam da pokušam sa Jamahom jer sam verovao u projekat i u mogućnost da se dobro radi. Nažalost, poslednjih godina Moto GP se korenito promenio. Situacija je sada veoma drugačija, nisam se osećao prijatno na motociklu i nisam bio u mogućnosti da maksimalno iskoristim njegov potencijal uprkos dragocenoj i stalnoj pomoći celog tima i Jamahe", rekao je Doviciozo.

On je rekao da nisu ostvareni očekivani rezultati.

"Rezultati su bili negativni, ali uprkos tome, ja to i dalje smatram veoma važnim životnim iskustvom. Kada ima toliko poteškoća, potrebno je da imate sposobnost da dobro upravljate situacijom i svojim emocijama. Nismo postigli željene ciljeme, ali je moja komunikacija sa tehničarima Jamahe i celim timom uvek bila pozitivna i konstruktivna, i za mene i za njih", poručio je Italijan.

Tokom uspešne karijere, Doviciozo je vozio za Jamahu, Hondu i Dukati, a slavio je na 15 trka ostvarivši 62 plasmana na podijum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve