Nova vest
Auto-moto

Sreda, 06.07.2022.

14:13

Banjaja sleteo sa puta u alkoholisanom stanju

Italijanski motociklista i vozač u Moto GP šampionatu Frančesko Banjaja sleteo je sa puta vozeći pod dejstvom alkohola, tokom svog odmora na Ibici.

Izvor:

Autor:

Banjaja sleteo sa puta u alkoholisanom stanju
EPA/Vincent Jannink

"Izlazeći iz diskoteke u tri sata ujutru, na jednom kružnom toku sam završio prednjim točkovima u jarku. U incidentu niko nije povređen, i nisu učestvovala druga vozila", napisao je Italijan sinoć, na svojim društvenim mrežama.

"Alkotestom koji je obavila policija utvrđeno je da je nivo alkohola u krvi veći od dozvoljenog španskim zakonom", dodao je vozač Dukatija.

Prema pisanju medija, Banjaja je imao 0,87 promila alkohola u krvi, a dozvoljena granica je 0,25 promila.

Policijski izvori su potvrdili za AFP da je Banjaja imao "skoro tri puta više od dozvoljenog" španskim zakonom.

U Španiji se vožnja sa više od 0,6 promila alkohola smatra krivičnim delom, pa će Banjaja morati da se suoči sa suđenjem, i preti mu kazna zatvora od tri do šest meseci, kazna društvenog rada od jednog do tri meseca i novčana kazna. Takođe postoji mogućnost da mu se oduzme i vozačka dozvola u periodu od jedne do četiri godine.

Policijski izvor je isključio mogućnost zatvorske kazne, jer je "šteta veoma mala i u incidentu nisu učestvovala druga lica".

Banjaja je napisao i da je "naučio lekciju" i poručio svojim navijačima "da nikada ne voze posle pića".

Italijan je prošle sezone završio na drugom mestu u Moto GP šampionatu, iza Francuza Fabija Kvartarara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve