Nova vest
Auto-moto

Subota, 14.05.2022.

15:00

Moto GP povlači Rosijev broj

Moto GP je najavio da će povući iz upotrebe broj 46 u čast Valentina Rosija.

Izvor: B92

Autor:B92

Moto GP povlači Rosijev broj
Foto: Profimedia

Na trci u Italiji, koja će se voziti u Muđelu za dve nedelje, biće povučen broj 46 koji je nosio i proslavio legendarni Valentino Rosi.

Rosi, koji ima 43 godine, biće prisutan na toj ceremoniji.

Ceremonija povlačenja broja 46 biće upriličena u subotu popodne, pre nego što počnu kvalifikacije, saopšteno je iz organizacije Moto GP-a.

Rosi će se tako pridružiti Kevinu Švarcu, Lorisu Kapirosiju i Nikiju Hejdenu čiji su brojevi takođe povučeni iz upotrebe.

Rosi je devet puta bio svetski šampion u Moto GP-u, a sam je pre nekoliko godina rekao da ne bi želeo da se njegov broj povlači.

"Što se tiče mog broja, mislim da ne bih voleo da se 46 više ne koristi... Želeo bih da bude dostupan, pa ako neki vozač bude želeo neka slobodno uzme taj broj", rekao je Rosi 2016. godine.

Italijan se povukao na kraju prošle sezone posle 26 godina trkanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve