Kvartararo uzeo "krunu" Vinjalesu u Asenu VIDEO

Vozač Jamahe Fabio Kvartararo pobednik je Moto GP trke za Veliku nagradu Asena.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/Studio Milagro/DPPI
Foto: Profimedia/Studio Milagro/DPPI

Francuz je tako uskratio Maveriku Vinjalesu mogućnost da odbrani titulu u Holandiji, uprkos pol-poziciji koju je Španac imao.

Kvartararo je u samom startu preuzeo prvo mesto od timskog kolege, ubrzo je izgubio od strane Franciska Banjaje, ali mu nije puno vremena trebalo da je ponovo preuzme.

Kada je to učinio, nizao je najbrže krugove na stazi, prosto "leteo" po njoj, iskoristio čistinu ispred sebe i iz kruga u krug povećavao svoju prednost.

Niko nije mogao da ga prati i kada je reč o trci za pobednika nije bilo previše neizvesnosti.

Ali, jeste u borbi za podijum, gde je Maverik Vinjales od pol-pozicije pao na četvrto, pa i peto mesto, ali je uspeo da se izdigne.

Imao je sreće da ispred njega Nakagami na Hondi i Banjaja na Dukatiju naprave greške koje su ih unazadile, te se Vinjales vratio na drugu poziciju i do kraja je uspešno sačuvao.

Na trećoj poziciji na kraju se našao aktuelni svetski šampion Žoan Mir sjajnom vožnjom, posebno u drugoj polovini trke.

Iza momaka na podijumu su redom završili: Zarko (Prajmak), Oliveira (KTM), Banjaja (Dukati), Markes (Repsol Honda), Aleš Espargaro (Aprilija), Nakagami (LCR Honda) i Pol Espargaro (Repsol Honda) na 10. mestu.

U generalnom plasmanu Kvartararo vodi sa 131 poena, Zarko ima 109 na drugoj poziciji, a treći je Džek Miler sa okruglo 100 bodova.

Sva dešavanja iz Asena pratili iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.